Εκλογικό αιφνιδιασμό βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ πίσω από την επίθεση Τσίπρα στο ΔΝΤ

Η κεντρική άποψη στη Χαριλάου Τρικούπη παραμένει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει και πως πρέπει η παρούσα Βουλή να δώσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία.

Έτσι κι αλλιώς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα επιθυμούσαν και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχουν καταστήσει σαφές και ο Μάρτιν Σούλτς εδώ και αρκετό καιρό αλλά και ο Ολάντ και στις επαφές τους με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στις επαφές τους με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μια άλλη μερίδα στελεχών πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπει πως ίσως το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να δραπετεύσει, όχι με αλλαγή κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά με εκλογές.

Με αφορμή όσα γίνονται με τις διαρροές για τις συζητήσεις Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αλλά και με την απάντηση της Λαγκάρντ, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να πει πως πρέπει να φύγει το ΔΝΤ από τις συζητήσεις, οι ευρωπαίοι εταίροι να αρνηθούν και ο κύριος Τσίπρας να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία. Αυτή η άποψη ενισχύεται κατά τα ίδια στελέχη από το γεγονός, πως η κυβέρνηση από τη μία πλευρά λέει πως είναι κοντά σε συμφωνία για το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που και το ΔΝΤ αλλά και πηγές της Κομισιόν τονίζουν πως υπάρχει ακόμη απόσταση από τη συμφωνία.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κλείσουν με ομαλό τρόπο και η κυβέρνηση καταφέρει να αποσπάσει ακόμη μία δέσμευση για τη διευθέτηση του χρέους, η οικονομική κατάσταση αλλά και το προσφυγικό, εκτιμούν τα ίδια στελέχη θα σπρώξουν την κυβέρνηση σε εκλογές και μάλιστα πριν το καλοκαίρι.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE