Χαμηλώνει τις προσδοκίες ο Σόιμπλε: Για το πρεστίζ και όχι για την ουσία η συζήτηση για το χρέος

Για λόγους πρεστίζ και όχι ουσίας θεωρεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι θα γίνει στην παρούσα φάση η οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, την έναρξη της οποίας προανήγγειλε χθες μετά το Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω ένα σοβαρό επιχείρημα για τους γερμανούς βουλευτές και τον γερμανικό λαό... για το γιατί αυτό πρέπει να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης τώρα», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στο περιθώριο του Ecofin.

«Αυτό το μέρος της συζήτησης είναι για το πρεστίζ, όχι για την ουσία», δήλωσε ακόμη και εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του η δομή του ελληνικού χρέους δείχνει ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κάποια μεγάλη πληρωμή ως το 2025 και έτσι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει ρύθμιση των πληρωμών τώρα.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί έως το Ορθόδοξο Πάσχα ή τα τέλη Απριλίου, καθώς  οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πως η Αθήνα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις στα τέλη Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου.

Η τοποθέτηση αυτή του γερμανού ΥΠΟΙΚ έρχεται να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών από τις ανακοινώσεις του Ντάισελμπλουμ ότι το θέμα του χρέους θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι, κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε ικανοποίηση στο Μαξίμου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE