1. ΚΟΙΝΩΝΙΑ
image caption module joomla

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

  1. ΚΟΣΜΟΣ & ΕΛΛΑΔΑ

Απόψεις

  1. Απόψεις
  2. Ανακοινώσεις

Μαίνεται ο "πόλεμος" στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας - Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η νέα διοίκηση

Άρνηση ενημέρωσης απο την προηγούμενη Διοίκηση καταγγέλλει η σημέρινη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ενώ θα προχωρήσουν και σε αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα . Όλα αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη που δόθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας με αφορμή την παρουσιάση των ενεργειών που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Η τοποθέτηση του Προέδρου, Σπανού Κωνσταντίνου

«Όπως γνωρίζεται εδώ και 3 μήνες έχουμε αναλάβει καθήκοντα σαν Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας. Είναι γνωστή η άρνηση συνεργασίας από την απερχόμενη διοίκηση για να δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του Ε.Κ. Πάτρας. Υπήρχε και υπάρχει σχέδιο να μην
λειτουργήσει το Ε.Κ. , και να είναι κλειστό για να αποδώσουν όλες τις ευθύνες σε εμάς. Παρόλα αυτά το ξαναστήσαμε, αποκαταστήσαμε την λειτουργία του, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότησή του και κλείνουμε με το θέμα των μισθών των υπαλλήλων, κυρίαρχο θέμα για μας. Ήδη 4 μισθοί έχουν αποδοθεί στους εργαζόμενους. Στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα εξοφληθούν πλήρως. Πήραμε απόφαση για επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, πριν την εκβιαστική περικοπή τους και απόφαση για επιστροφή των παρακρατηθέντων προς όλους τους εργαζόμενους.Το Εργατικό Κέντρο λειτουργεί και έχει δράσεις. Αμέσως μετά την συγκρότηση, ενδεικτικά, συμπαρασταθήκαμε στους εργαζόμενους «Βοήθεια στο σπίτι», κάναμε επίσκεψη και εποικοδομητική συζήτηση με την επιθεώρηση για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και ασθενειών. Καλέσαμε σε σύσκεψη όλα τα σωματεία και τα οργανώσαμε ιεραρχώντας τα θέματα των εργαζομένων, προειδοποιήσαμε επιχειρήσεις με τάσεις παραβατικότητας και στηρίξαμε τους εργαζομένους σε αυτές. Εναντιωθήκαμε στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με συγκέντρωση στις

15/07/2018. Στις 27/07 κάναμε παρέμβαση για δεύτερη φορά στην ανακύκλωση (Ξερόλακα) και κατεβλήθησαν όλα τα δεδουλευμένα.
Μετά από ευρεία σύσκεψη εργαζομένων σωματείων και φορέων της πόλης αποφασίσαμε και συστήσαμε ομάδα πυρασφάλειας του Εργατικού Κέντρου η οποία λειτουργεί συνεργαζόμενη άριστα και υπό την εποπτεία της πυροσβεστικής. Αποφασίσαμε και καλέσαμε τους συναδέλφους σε εθελοντική αιμοδοσία στις 05/09, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τράπεζα αίματος. Στις 03/09 καλέσαμε πάλι τους εργαζόμενους, σωματεία και φορείς και επικαιροποιήσαμε δράσεις για το άμεσο μέλλον. Στα θέματα υγείας έχουμε προγραμματίσει μετά από επισκέψεις που κάναμε στα νοσοκομεία αλλά και στα ιδρύματα να γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πάλι. Έχουμε προσεχώς να κάνουμε τριμερή για τους εργαζόμενους τους Κωνσταντοπούλειου Ιδρύματος, με αφορμή τις προσπάθειες της Διοίκησης του για μειώσεις μισθών και απειλές  απόλυσης. Επανέρχομαι πάλι στην αρχή, όπως ανέφερα με δεδομένη την άρνηση επικοινωνίας – ενημέρωσης από την προηγούμενη Διοίκηση η οποία διατείνεται ότι είμαστε προσωρινή και το Δικαστήριο άμεσα θα μας καθαιρέσει, καταφέραμε να τους διαψεύσουμε.

Απέτυχε και το αίτημα τους στα δικαστήρια το οποίο η Δικαιοσύνη απέρριψε. Η πρώην Πρόεδρος είναι εξαφανισμένη, ο πρώην Γενικός Γραμματέας δεν παρέδωσε ποτέ, ο πρώην Ταμίας δεν έχει δώσει λογαριασμό για διαχείριση που έκανε χωρίς να έχει δικαίωμα. Η μόνη διέξοδος λοιπόν η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη.

Σήμερα καταγγείλαμε στον εισαγγελέα Πατρών το γεγονός ότι η πρώην Πρόεδρος από τουλάχιστον το 2005 έως το 2018 δεν φαίνεται να απασχολείται πουθενά και σε έγγραφα του Ε.Κ. Πάτρας παρουσιάζεται ως ανεπάγγελτος και κατά πληροφορίες είναι συνταξιούχος. Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό καταλαβαίνεται τι θέματα προκύπτουν για την λειτουργία και την εκπροσώπηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για αποφάσεις των οργάνων του, καθώς επίσης και για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη συμμετοχή της πρώην Προέδρου σε Επιτροπές του ΙΚΑ, αλλά και πολλές άλλες.

Τονίζουμε επίσης ότι αν συμβαίνει αυτό οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για ασήμαντα λάθη η παραλείψεις αλλά για συνειδητές πράξεις που το βάρος και τις ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη. Τέλος η εμμονή και η άρνηση να αποδεχθούν την πραγματικότητα τους οδηγεί και σε πράξεις στα όρια και μερικές φορές και στην παρανομία, επί παραδείγματι μόλις προχθές παραβρέθηκαν στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη με πανό που έγραφε «Εργατικό Κέντρο Πάτρας» αντιποιούμενοι και υποκαθιστώντας παρανόμως την νόμιμη Διοίκηση. Για όλα αυτά θα ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη».

Η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα, Αγγελόπουλου Δημήτρη
« Η κυβέρνηση μέσω της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν άφησε καμία αμφιβολία για κανέναν, είτε εύπιστο είτε δύσπιστο. Δεν δεσμεύτηκε για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα, δεσμεύτηκε σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν και ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με κάποια ψίχουλα. Η νέα εποχή, η νέα μέρα που λέει είναι συνέχεια της προηγούμενης. Παραμένουν οι 700 και πάνω μνημονιακοί νόμοι που θα είναι εδώ μέχρι το 2060, θα μας τσακίζουν στη φορολογία, θα μας κλείνουν νοσοκομεία και σχολειά, θα κόβουν συντάξεις και μισθούς για να αποπληρωθεί το χρέος. Ένα χρέος από το οποίο ούτε ευρώ δεν πήρε ο λαός μας. Ένα χρέος που δημιούργησαν μέχρι δεκάρας εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβοι και δολοφόνοι του ΝΑΤΟ. Κοροϊδεύουν τώρα για επαναφορά των ΣΣΕ, όταν έχουν δώσει στους εργοδότες νόμους που χρειάζονται για να ξεγλιστρούν από κάθε υποχρεωτικότητα. Όταν η μερική απασχόληση, οι χιλιάδες συμβασιούχοι, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σαρώνουν την πλήρη, μόνιμη και σταθερή εργασία. Όταν έχουν ξεφυτρώσει ένα κάρο δουλεμπορικά για να αποτελειώσουν όσους έχουν απομείνει με κάποια δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, ορθώνουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, ψήφισαν νόμο για τον περιορισμό και την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Αυτόν τον εφιάλτη για τον εργαζόμενο λαό είναι που ονομάζουν “επιστροφή στην κανονικότητα”  αλλιώς “δίκαιη ανάπτυξη”.

Στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους Αμερικανούς είναι πολύ μεγάλο. Και δεν είναι μόνο αυτό! Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το λαό μας, για όλους του λαούς του κόσμου. Πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές εστίες σε αρκετές γωνιές του πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Αποδεικνύεται ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μεγαλώνει ο καβγάς των μονοπωλίων για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, των πηγών Ενέργειας και πλούτου. Συμπεριφέρονται όπως οι λύκοι απέναντι στη λεία με θύματα τους λαούς, με καταστροφή πόλεων, χωρών, με ξεριζωμό εκατομμυρίων προσφύγων, οι οποίοι με τις απαράδεκτες συμφωνίες τους μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, όταν και αν γλιτώσουν το μαχαίρι και τον πνιγμό στο Αιγαίο. Φτάνει πια! Την καπιταλιστική ανάπτυξη τη γνωρίσαμε, τη ζήσαμε, μετράμε στη ζωήμας τις εγκληματικές της συνέπειες. Τώρα οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αγωνιστούν για τη ζωή τους, τα δικά τους συμφέροντα, για το μέλλον των παιδιών τους που καθημερινά ναρκοθετείται στο πλαίσιο αυτού του βάρβαρου συστήματος. Κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα μας, δίπλα στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας, τις διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας. [

Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας. Μέσα από τα σωματεία, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.Μπορούμε σήμερα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να πετάξουμε έξω από τις εργατικέςοργανώσεις και τα σωματεία τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Αυτούς που χρόνιακρατούσαν το ΕΚΠ με νοθείες και παρατυπίες, κάνοντας όλα αυτά που προανέφερε και ο Πρόεδρος. Τους έχουν καταδικάσει ήδη οι εργαζόμενοι, τώρα χρειάζεται όλοι οι τίμιοισυνδικαλιστές να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την ομάδα, που ο ένας είναι εργοδότης και η άλλη συνταξιούχος, και έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια μια σειρά ατασθαλίες και με ταοικονομικά του ΕΚΠ, τα χρήματα των εργαζόμενων. Μιλάμε για τεράστια ποσά και κατασπατάληση χρήματος και με τα οποία θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Γι’ αυτό άλλωστε δεν παρέδωσαν ποτέ και τίποτα. Τεράστιες ευθύνες έχει και η ΓΣΣΕ που τόσα χρόνια συγκάλυπτε αυτή την άθλια κατάσταση. Η ζωή όμως συνεχίζεται, το ΕΚΠ αλλάζει ρότα, είναι πραγματικός σύμμαχος και συμπαραστάτης των εργαζομένων της πόλης μας. Και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά.Συνεχίζουμε με δύναμη και τόλμη τον δίκαιο αγώνα μας. Προχωράμε σε μαζικές περιοδείεςκαι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους της πόληςμας, μέσα και έξω από τους τόπους δουλειάς. Υπάρχει ήδη πρόγραμμα που θα υλοποιείταικάθε μέρα. Θα πάρετε σήμερα με δελτίο τύπου και την ανακοίνωση της Διοίκησης».

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη λίγων" - Παρέμβαση με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι

Η κυβέρνηση μέσω της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν άφησε καμία αμφιβολία για κανέναν, είτε εύπιστο είτε δύσπιστο. Δεν δεσμεύτηκε για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα, δεσμεύτηκε σε όλους τους τόνους ότι οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με κάποια ψίχουλα.

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!

Η νέα εποχή, η νέα μέρα που λέει είναι συνέχεια της προηγούμενης. Η «ανάπτυξή» τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, όπως ξεδιάντροπα ομολόγησαν! Να χάνουμε δηλαδή συνεχώς από το μισθό μας, την ασφάλισή μας. Η «δίκαιη ανάπτυξη» στήνεται πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, όλων όσων μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια. Οι χιλιάδες άνεργοι στην πόλη μας θα συνεχίσουν να περιπλανώνται
από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

Η όποια αύξηση του κατώτατου μισθού, αν και εφόσον το επιτρέψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, θα γίνεται με κυβερνητική απόφαση, όπως προβλέπει ο αντεργατικός νόμος των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα συνοδεύεται με μείωση της φορολογίας και νέα προνόμια για τους ομίλους. Πρόκειται για ψίχουλα -κι αυτά σε βάθος τετραετίας- τα οποία θα εξανεμιστούν και με το παραπάνω από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και από τα άλλα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

Μας κοροϊδεύουν και για την επαναφορά των ΣΣΕ, όταν έχουν δώσει στους εργοδότες νόμους που χρειάζονται για να ξεγλιστρούν από κάθε υποχρεωτικότητα. Ταυτόχρονα όλοιξέρουμε ότι η μερική απασχόληση, οι χιλιάδες συμβασιούχοι, οι χιλιάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι στην πόλης μας δεν εντάσσονται στην επαναφορά και υπογραφή ΣΣΕ. Θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τους ίδιους άθλιους όρους. Αυτόν τον εφιάλτη για τον εργαζόμενο λαό είναι που ονομάζουν “επιστροφή στην κανονικότητα” ή αλλιώς “δίκαιη ανάπτυξη”.

Στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους Αμερικανούς είναι πολύ μεγάλο. Και δεν είναι μόνο αυτό! Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το λαό μας, για όλους τους λαούς του κόσμου. Πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές εστίες σε αρκετές γωνιές του πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Αποδεικνύεται ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μεγαλώνει ο καβγάς των μονοπωλίων για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, των πηγών Ενέργειας και πλούτου. Κανένας εργαζόμενος στην πόλη μας, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζ. Πάιτ να σουλατσάρει στην περιοχή μας. Πάντως για πεζοπορία και ποδηλασία δεν έρχεται….. όπως μερικοί θέλουν να παρουσιάζουν!

Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμιά αναμονή

Την καπιταλιστική ανάπτυξη τη γνωρίσαμε, τη ζήσαμε, μετράμε στη ζωή μας τις εγκληματικές της συνέπειες. Τώρα οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αγωνιστούν για τη ζωή τους, τα δικά τους συμφέροντα, για το μέλλον των παιδιών τους.Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει αναβολή Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση, η μοιρολατρία.

Κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα μας, δίπλα στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας, τις διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας. Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας. Μέσα από τα σωματεία, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και στους
κλάδους. Μπορούμε σήμερα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να πετάξουμε έξω από τις εργατικές οργανώσεις και τα σωματεία τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Αυτούς που χρόνια κρατούσαν το ΕΚΠ με νοθείες και παρατυπίες. Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751
ευρώ.
 Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των
χαρατσιών, της φοροληστείας.
 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους
απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
 Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής
θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το
καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις
σύγχρονες ανάγκες μας!
 Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Να κλείσουν οι
βάσεις του θανάτου με τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γέμισε όλη την
Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Καμία σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στον
Άραξο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΡΟΗ

joomla free caption

ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Featured Videos

easy image caption plugin