Ένοχοι για κλοπή καυσίμου από τον Άραξο

 Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, απολογήθηκαν την Πέμπτη, τέσσερις κατηγορούμενοι για υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας καυσίμων, από την 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου.

 

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία στρατιωτικό, ένα απόστρατο στρατιωτικό, έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη. Υποστήριξαν πως είναι αθώοι αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο. 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδρασαν από κοινού, με στόχο την κλοπή κηροζίνης από εγκαταστάσεις τροφοδοσίας της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

 

Και οι τέσσερις είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014, σε επιχείρηση που οργάνωσε μετά από ανώνυμη πληροφορία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ενώ είχαν προφυλακιστεί για κάποιο διάστημα.

 

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν από φρεάτιο τροφοδοσίας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Κατά το κατηγορητήριο, εκτιμάται ότι σε διάστημα οκτώ μηνών, είχαν αφαιρεθεί μέχρι 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο για δωροληψία πλημμεληματικής μορφής αλλά και για απλή συνέργεια σε κλοπή και λαθρεμπορία. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

 

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για κλοπή και λαθρεμπορία. 

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

 

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή ενώ ο τέταρτος σε 4 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

 

Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE