«Καμπανάκι» Μαστοράκου - Μπονάνου : Μην χαλαρώνετε

Εκεί που ολόκληρη η Αχαΐα ετοιμαζόταν από το πρωί του Σαββάτου να ζήσει μια μικρή προσομοίωση της ανοιξιάτικης καραντίνας, οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν στιγμιαία παγωμάρα και στη συνέχεια χαμόγελο στους κατοίκους της περιοχής. Από τη Δευτέρα ισχύει η μετάπτωση της Αχαΐας από το επίπεδο 3 (πορτοκαλί) στο επίπεδο 2 (κίτρινο). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νέα αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟ για 48 ώρες, δηλαδή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Η μετάπτωση του επιπέδου επιφυλακής της περιοχής προέκυψε ύστερα από τα δεδομένα που συνυπολογίζει ο ειδικός αλγόριθμος της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος "διαβάζει" αριθμούς όπως

ο σχετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων των περασμένων ημερών (μέχρι την Τετάρτη ήταν μονοψήφιος). 

ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η επιφυλακή, γι' αυτό και ο ιατρικός κόσμος της περιοχής είναι συγκρατημένα αισιόδοξος. Ήδη την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Ρίο δοκιμάζει τις αντοχές του Νοσοκομείου. Μάλιστα, εξετάζεται πια το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να γίνει εφαρμογή σχεδιασμού όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με την κλινική ΩΡΛ να αδειάζει και να μετατρέπεται σε κλινική νοσηλείας για περιστατικά COVID-19.

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: "Δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα πάμε και καλύτερα" Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται, μιλώντας στο tempo24 η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου. Όπως τονίζει: "Σίγουρα είναι ευχάριστο ότι η Αχαΐα άλλαξε επίπεδο και θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα πάμε και καλύτερα σαν περιοχή.  Μας ανησυχεί αρκετά ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, κάτι το οποίο παρακολοθούμε καθημερινά και είναι ένα στοιχείο που θα καθορίσει αν η περιοχή θα παραμείνει στο επίπεδο 2 ή αν θα ανέβει ξανά, πράγμα που όλοι απευχόμαστε".

ΜΠΟΝΑΝΟΣ: "Δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα στους πολίτες" Ήδη η πρόθεση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας είναι οι έλεγχοι να συνεχιστούν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Χαράλαμπο Μπονάνο, αμέσως μετά την ανακοίνωση για αλλαγή επιπέδου

ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ξεκαθαρίζει: "Είναι ενα δυναμικό φαινόμενο και τα δεδομένα μεταβάλλονται. Ήδη η περιοχή μας είναι επιδημιολογικά επιβεβαρυμένη και επειδή μας περιμένει ένα δύσκολο τρίμηνο, πρέπει να διαμορφώσουμε τους καλύτερους επιδημιολογικούς όρους.

Αυτό σημαίνει, να εμποδιστεί η διάδωση του ιού. Είναι βούλησή μας η ισονομία προς όλες τις κατευθύνσεις, προέχει να προασπίσουμε την υγεία των πολιτών και αυτό θα πράξουμε. " Πάντως, τα χαμόγελα όλων των αρμοδίων είναι μετρημένα αφού με δεδομένο ότι η αλλαγή επιπέδου επιφυλακής είναι δυναμική, εκφράζονται φόβοι ότι αν από τη Δευτέρα μαζί με τα μέτρα χαλαρώσουμε και εμείς, τότε δεν αποκλείεται το κίτρινο να μετατραπεί κατευθείαν σε κόκκινο, φέρνοντας ξανά την Αχαΐα σε ολική καραντίνα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE