Δείτε LIVE την ακολουθία για την Ανάσταση

Δείτε ζωντανά την ακολουθία για την Ανάσταση, η οποία τελείται σήμερα Τρίτη 26 Μάιου μετά από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Απόψε, λοιπόν, με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, και απεστάλη σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, θα τελεστεί η Ανάσταση και οι πιστοί θα μπορούν να λάβουν το Άγιο Φως.

“Σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, στην Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, θα εορταστεί από την Εκκλησία η Ανάσταση”, αναφέρεται στην εγκύκλιο. Στη Μητρόπολη της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα. Μάλιστα, θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές, εφόσον είναι εφικτό, προκειμένου να “δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”. “Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα”.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κάμερα του LIVE NEWS βρέθηκε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, και συνομίλησε με τον πατέρα Ιωάννη, εφημέριο του ιερού ναού, αναφορικά με τον αποψινό εορτασμό.

«Στις 9 και μισή θα σημάνουν οι καμπάνες, φέρνοντας σε όλους μας το μήνυμα της Ανάστασης. Φυσικά, το μήνυμα είναι διαχρονικό, είναι κάθε Κυριακή η Ανάσταση, και ζούμε την Ανάσταση από τη στιγμή που ο Κύριός μας ανέβηκε πάνω στο Σταυρό για να γλυτώσει τον άνθρωπο από τη φθορά και την αμαρτία», ανέφερε ο πατέρας Ιωάννης.

«Στις 10 η ώρα περίπου θα ψάλουμε το “Χριστός Ανέστη”, θα ακολουθήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία, η αναστάσιμη. Είναι ακριβώς το ίδιο τυπικό που εφαρμόζουμε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το Άγιο Φως εμείς το κρατάμε στο ναό μας πάντα», κατέληξε ο πατέρας Ιωάννης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE