Την τρίτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό στο Youth Citizen Entrepreneurship Competition στη κατηγορία Tourism: Best Project 2019, , εκπροσωπώντας την χώρα μας, κατέλαβε ένας Πατρινός, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου της Πάτρας δημιουργός για τη δημιουργία ενός πρωτοπόρου πρότζεκτ (project) , που στοχεύει μεταξύ άλλων και στον εναλλακτικό τουρισμό!

«Μέσα από το συγκεκριμένο διαγωνισμό κατάφερα να έρθω σε επαφή με αξιόλογους νεαρούς entrepreneurs από κάθε γωνιά του πλανήτη και να λάβω σημαντική ανατροφοδότηση, έμπνευση και συμβουλές σχετικά με την Fisea - Book your fishing holidays», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στη fisea, μέσω μιας user-friendly διεπαφής (website & mobile application) o τουρίστας έρχεται σε επαφή με πακέτα αλιευτικών εκδρομών, συγκρίνει και επιλέγει τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν (αλιευτική εκδρομή, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, εστιατόρια) εύκολα και με πλήρη διαφάνεια αφού έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει το ιστορικό και τις αξιολογήσεις του αλιέα (οι οποίες ακολουθούν πολιτική μηδενικής ανοχής στις ψευδείς κριτικές με την χρήση της τεχνολογίας blockchain που επιτρέπει την αποθήκευση διαπιστευτηρίων επικύρωσης αρχείων και αρχείων χρονικής σήμανσης) όσον αφορά προηγούμενες αλιευτικές εκδρομές στην περιοχή που τον ενδιαφέρει.

Γαστρονομικές συνταγές, προτάσεις για δραστηριότητες στην εκάστοτε περιοχή οι οποίες θα έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα της fisea και θα βασίζονται σε τοπικούς τουριστικούς οδηγούς κλπ. καθώς και αναλυτικές προγνώσεις καιρού έρχονται να συμπληρώσουν την συνολική εμπειρία του τουρίστα.

 

 

 Σην πρώτη παρουσίαση στο κοινό της πρώτης έκδοσης του τελικού προϊόντος ενός πρότυπου συστήματος δειγματοληψίας ακριβείας των εδαφών, καταγραφής και μεταφοράς των δειγμάτων από το χωράφι μέχρι το εδαφολογικό εργαστήριο στα πλαίσια του έργου SOILSYS πραγματοποίησε το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η εταιρεία METRICON στον εκθεσιακό χώρο του 29ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) με θέμα «Εφαρμογές Έρευνας και Τεχνολογίες Αιχμής στη Φυτική Παραγωγή» (https://29eeeo.gr/).

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Πάτρα 15-18 Οκτωβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (Κουκούλι).

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Παντελή Μπαρούχα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου παρουσίασε την εργασία με τίτλο «SΟΙLSYS-PHOS: ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΛΛΗ ΓΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» και η οποία αφορά μία νέα μεθοδολογία για την ταχύτερη εκτίμηση της φωσφορικής λίπανσης των καλλιεργειών με χρήση ρομποτικών συστημάτων και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων λόγω του πολύ μικρού όγκου χημικών αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται.

Οι δοκιμές της μεθόδου πραγματοποιούνται στο Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο SOILSYS - Έξυπνο ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης, ανάλυσης συμβουλευτικής και ελέγχου ποιότητας των εδαφών και των λιπάνσεων με χρήση Μικροηλεκτρονικής και ΤΠΕ – SOILSYS [ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ / MIS 5021445] χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς «Μικροηλεκτρονική» και των «προηγμένων υλικών» με Κωδικό ΟΠΣ 2154 , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα».

 Την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο 22χρονος Δ.Τ. ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, τη νύχτα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου. Ο άτυχος νεαρός είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να εκτραπεί, στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Αγρίνιο, στο ύψος του ξενοδοχείου Imperial. Ο Δημήτρης είχε καταγωγή από την Πετρώνα Βάλτου, ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στο Αγρίνιο.

Η τραγωδία μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη για την οικογένειά του καθώς πριν από 10 χρόνια, ο πατέρας του είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στο Αυλάκι Βάλτου.Τραγική ειρωνεία σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αύγουστο προσπαθούσε να πουλήσει τη μηχανή που οδηγούσε, όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στις 12:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαλκιόπουλων Βάλτου.

 Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου αναφέρει σε δήλωση του:

«Έντονες αντιδράσεις αλλά και αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της «γαλάζιας» ηγεσίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση δεν αποστασιοποιήθηκε από αυτή την πρόταση. Φαίνεται ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τη απόπειρα ιδιωτικοποίησης, που η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει να ανοίξει. Η διοίκηση (μειοψηφίας) του ΠΙΣ πρόκειται για μια ομάδα που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Προφανώς λοιπόν δε δίστασε να πει ό,τι πιο ακραίο στοχεύουν.

Και να σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μια ομάδα ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, οι οποίοι το μόνο που έχουν στο νου τους είναι πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της αντίστοιχης ομάδας νεοφιλελεύθερων, προκειμένου να βάλουν πόδι στα νοσοκομεία, ούτως ώστε να αυξήσουν την πελατεία και τα έσοδά τους.

Όπως αναφέρει το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ οφθαλμίατρος Δημ. Βαρνάβας: «Ουσιαστικά τα νοσοκομεία χάνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι παύουν να έχουν μονιμότητα και πλέον μπαίνουν οι ιδιώτες στα νοσοκομεία, κάτι που προέβλεπε η προεκλογική πρόταση Μητσοτάκη. Μόνο που δεν θα μπαίνουν απλά με βάση τις προβλέψεις της πρότασης αυτής δηλαδή να μπει ένας ιδιώτης με έναν αξονικό και να τον δουλεύει, αλλά αυτό που προτείνει ο ΠΙΣ είναι να μπουν οι ελευθεροεπαγγελματίες και να δουλεύουν κανονικά, δηλαδή να φέρνουν την πελατεία τους μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Κάτι τέτοιο θα αλλοιώσει προφανώς ολοσχερώς το νόημα ενός δημόσιου νοσοκομείου, διότι όταν άλλος φέρνει τον πελάτη του από τον οποίο έχει αμειφθεί, προφανώς και θα ενδιαφέρεται μόνο για αυτόν, δε θα ενδιαφέρεται για το σύνολο των ανθρώπων που νοσηλεύονται εκεί. Αντίστοιχα, ένας γιατρός του ΕΣΥ δε θα έχει κανένα ενδιαφέρον να νοσηλεύσει τον πελάτη του ελευθεροεπαγγελματία, ή αν το έχει θα το έχει γατί έκανε συμφωνία μαζί του, ούτως ώστε να κάνει τη δουλειά αυτή. Από την άλλη, μια μερίδα των νοσοκομειακών γιατρών θα διεκδικήσουν να δραστηριοποιηθούν κι αυτοί στον ιδιωτικό τομέα. Να σταματήσει δηλαδή η πλήρης κι αποκλειστική απασχόλησή τους στα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν και αυτοί ιδιωτικά ιατρεία. Αυτό θα το κάνουν και για να έχουν πρόσθετα έσοδα, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης καμιά κυβέρνηση δε συζητάει για βελτίωση μισθών ή οτιδήποτε άλλο. Σου λέει: κύριε, μπορείς να βγεις στην πιάτσα και να βγάλεις τα λεφτά που ζητάς. Βρες λοιπόν κι όσα αρπάξεις άρπαξες» σημειώνει ο ΔΒ.

Αν προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι σημαίνουν οι αλλαγές αυτές στη περιοχή μας, αντιλαμβάνεται ο καθένας τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται. Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί της περιοχής (μόνο;) θα έχουν δικαίωμα να εισάγουν ασθενείς-πελάτες τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η τον «Αγ. Ανδρέα» και θα τους παρακολουθούν οι ίδιοι η οι υπάρχοντες γιατροί του ΕΣΥ. Από την άλλη πλευρά οι τελευταίοι η θα θελήσουν και οι ίδιοι να αποκτήσουν πελατειακές σχέσεις με ασθενείς η θα αδιαφορούν για τους πρώτους. Μύλος δηλαδή.

Ότι γίνεται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Όσον αφορά το καθεστώς εργασιακών σχέσεων των υπαρχόντων γιατρών αυτό είναι αυτονόητο ότι θα αλλάξει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τελικά οι μεγαλύτερες συνέπειες θα συσσωρευθούν στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας τα οποία αυτή τη στιγμή, παρόλες τις ατέλειες, απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Η λαλίστατη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (η Πρόεδρος του οποίου μάλιστα είναι Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, άρα συν-συντάκτης της πρότασης του), οι λαλίστατοι επαγγελματίες συνδικαλιστές του λοιπού υγειονομικού χώρου και ο λαλίστατος πρόεδρος (γιατρός ΕΣΥ γαρ) της τοπικής ΝΟΔΕ «…γιατί σιωπούν;» όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις.»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά, την υπόθεση της έξωσης μονογονεικής οικογένειας με 4 παιδιά από το σπίτι στο οποίο κατοικεί στην περιοχή του Ψάχου και το οποίο η Τράπεζα έβγαλε πριν από λίγο καιρό σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην κυριότητά της.  H Τράπεζα ενημέρωσε για νέα παράταση έξωσης, την 21η Ιανουαρίου.  Πρόκειται για μια μικρή ανάσα τριών μηνών, για την οικογένεια, μέχρι να βρει νέο χώρο.  Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός η Αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη ήλθε σε επαφή με την γυναίκα , ενώ ενημέρωσε αμέσως το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης. Η Αντιδήμαρχος έσπευσε και στο σπίτι της γυναίκας για να της συμπαρασταθεί ενώ μέχρι και σήμερα έχει φροντίσει να τις παρασχεθούν όλες οι βοήθειες από την πλευρά του Δήμου. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE