Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π. οικ. 12639/2021ΦΕΚ 793/Β/27-2-2021, οι Λαϊκές Αγορές οι οποίες ήταν σε αναστολή λειτουργίας για την ημέρα Σάββατο επαναλειτουργούν.

Η Λαϊκή  Αγορά του Αιγίου, από τις 6-3-2021  επαναλειτουργεί ημέρα Σάββατο με τους παρακάτω όρους:

    • Με την συμμετοχή του 50% των παραγωγών πωλητών 

    • Με την συμμετοχή του 50% των επαγγελματιών πωλητών με είδη  χαρτικών, καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων

    • Οι πωλητές θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής  προστασίας καθώς και προστασίας των καταναλωτών (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και απόσταση από τους καταναλωτές δύο μέτρα). 

    • Οι πωλητές της Λαϊκής αγοράς πως θα πρέπει να στήσουν τους πάγκους τους αυστηρά στα τέσσερα (4) μέτρα όπως ορίζεται από τις θέσεις που τους έχουν αποδοθεί.

    • Η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε  (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

 

Η Λαϊκή Αγορά του Αιγίου θα λειτουργήσει με την καθοδήγηση υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας και τον έλεγχο από την Δημοτική Αστυνομία και  το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. 

 

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, με τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 11 το πρωί, όπου του παρέδωσε και προσωπικά το υπόμνημα με το αίτημα όλης της Αιγιάλειας αλλά και όλου του Εμπορικού κόσμου για την παραμονή και διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη του Αιγίου.

 

Πραγματοποιήθηκε μια σύντομη αλλά εποικοδομητική συζήτηση όπου ο Λάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πως έχει η κατάσταση στην Αιγιάλεια η οποία δεν είναι διατεθειμένη να χάσει το τμήμα Φυσικοθεραπείας που πληροί όλες τις προδιαγραφές τόσο σε υποδομή, σε διδακτικό προσωπικό και σε εγκαταστάσεις, όπως χάθηκε το τμήμα Οπτικής Οπτομετρίας, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και ενώ τηρούσε και αυτό όλες τις προϋποθέσεις. Ήδη από το καλοκαίρι μετά από συνεχείς συναντήσεις τόσο με το Προεδρείο του τμήματος Φυσικοθεραπείας όσο και με την Πρόεδρο του τμήματος οπτικής οπτομετρίας, ο Εμπορικός Σύλλογος είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου.

 

Η συνάντηση με τον κ. Μπούρα ήταν η απόρροια συναντήσεων και επαφών που κάνει η Διοίκηση του Εμπορικού, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους, πως το Πανεπιστημιακό ίδρυμα και η παραμονή του βρίσκει όλους τους φορείς της Αιγιάλειας ενωμένους. Έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως σε θέματα ουσίας, έχουν αφήσει στην άκρη της όποιες διαφορές και όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά έχουν πράξει τα δέοντα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας θα συνεχίσει τους αγώνες για την διατήρηση των κεκτημένων του τόπου μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να "θρηνήσουμε" λόγω κακών χειρισμών, έναν από τους πιο καταλυτικούς πνεύμονες ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.

 

 

 

 

 

Η Εστίαση Πάτρας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Estiasigreece  με θέμα Εστίαση -COVID-19 με την συμμετοχή́ των μελών της διοικούσας επιτροπής και μέλη του πυρήνα της estiasigreece  Τάκη Ματθαιόπουλου , Τάσου Γιατρά καθώς και του μέλους της διοικούσας επιτροπής, της Εστίαση Πάτρας, Γεωργίου Κούλη.

Τα μέλη της επιτροπής κ. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού́ Συλλόγου και μέλος της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγειάς καθώς και ο κ.Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και μέλος της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγειάς συνομιλήσαν με εκπροσώπους σωματείων απ όλη την Ελλάδα σχετικά́ με όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την εστίαση ,όπως ,την επανέναρξη ,τα πιστοποιητικά́ εμβολιασμού́ ,το ωράριο ,την «συμμετοχή́» της εστίασης στην διασπορά́ και τα υγειονομικά́ πρωτόκολλα στον κλάδο.

 

Η Εστίαση Πάτρας θα προωθήσει αναλυτικά́ τις θέσεις της στον πυρήνα της estiasigreece, ώστε να εμπλουτίσουν τις προτάσεις του κλάδου προς την επιτροπή́ των εμπειρογνωμόνων  .

 

 Με διάβημά τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σια Αναγνωστοπούλου τονίζουν:

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την χώρα αναδεικνύουν την κακή διαχείριση της πανδημίας από την Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στις 16.12.2020 ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε έγγραφο στην Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, με το οποίο επισήμανε ότι τα μόνα μέτρα που έχουν παρθεί από τον Αύγουστο για την πρόληψη και την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 στις φυλακές της χώρας, είναι ο αποκλεισμός των κρατουμένων από κάθε μορφή επικοινωνίας με την ελεύθερη κοινότητα. Έχουν ανασταλεί οι άδειες, έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια, έχει επιβληθεί απαγόρευση μεταφοράς προσωπικών ειδών από τις οικογένειες των κρατουμένων, ακόμα και απαγόρευση μεταγωγών προς τα νοσοκομεία πλην των έκτακτων περιστατικών.

 

Πιο πρόσφατο παράδειγμα/αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής πολιτικής, είναι το Κατάστημα Κράτησης «Αγ. Στεφάνου» της Πάτρας, όπου έχουν εντοπιστεί άνω των 85 κρουσμάτων, κυρίως σε κρατούμενους της Γ' πτέρυγας, η οποία τέθηκε σε καραντίνα και όλοι οι κρατούμενοι, σε 24ωρη πλέον βάση, βρίσκονται κλεισμένοι στους θαλάμους, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, ούτε καν διαδοχικά.

 

Υπογραμμίζουμε ότι μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια νοσήματα, οροθετικοί) για τους οποίους δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Επιπλέον, το προσωπικό δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση ή οδηγία από πλευράς της διεύθυνσης του Καταστήματος, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει φροντίσει ούτε για τον ορισμό υπεύθυνου διαχείρισης COVID-19, ενώ, με ευθύνη της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, τους προηγούμενους μήνες δεν εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα για τις μεταγωγές κρατουμένων μεταξύ των καταστημάτων κράτησης.

 

Το δυσάρεστο επίσης όμως είναι ότι ούτε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα των εμβολιασμών έχει προχωρήσει. Έτσι τόσο οι υγειονομικοί του Καταστήματος Κράτησης «Αγ. Στεφάνου» όσο και οι λοιποί σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατά παράβαση των διεθνών υγειονομικών πρωτοκόλλων και πρακτικών, παραμένουν έκθετοι στον ιό και την ίδια στιγμή παρακολουθούν στελέχη του κόμματος της ΝΔ να εμβολιάζονται εκτός λίστας.

 

  Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Επιμελητήριο Αχαΐας  συνεχίζουν τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  για τα μέλη του Επιμελητηρίου και το ευρύ κοινό.

 

Αυριο Τριτη 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  και ωρες απο 9:30 εως 14:00  κλιμακιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται για το σκοπό αυτό στο ισόγειο του κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 58 (Ρ. Φεραίου).

 

Επισης προγραμματίζονται δειγματοληψίες την  Πεμπτη 4 Μαρτίου και Σαββατο 6 Μαρτίου,   στον ιδιο χωρο.

 

Προσπάθεια και των τριών φορέων είναι ο έγκαιρος εντοπισμός ασυμπτωματικών κρουσμάτων που πιθανά να βρίσκονται ενtός του γενικού πληθυσμού των Πατρών.

 

 Οι συμπολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να προσέρχονται τις ανωτέρω ώρες τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς της νόσου.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE