Η αυτοψία της Διεύθυνσης περιβάλλοντος σε Βιολογικό Καθαρισμό και ποταμό Πείρο(ΦΩΤΟ)

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης περιβάλλοντος βρέθηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό και στον ποταμό Πείρο, με σκοπό να εξετάσει τις πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου «Αλισσαίων Πείρος», ο οποίος και ενημερώνει σχετικά για τις σημερινές εξελίξεις στο ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Σήμερα μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου μας  30 – 7- 2018 και την ίδια καταγγελία στον κο εισαγγελέα  6 – 8- 2018, ήρθαν στο σημείο του βιολογικού και στον ποταμό Πείρο ( έλεγχος του αγωγού ) η Διεύθυνση περιβάλλοντος.

Κατά την επίσκεψη μας στο βιολογικό ο σύλλογος μας με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημητρίου Μπαρμπούνη, μαζί με τον επιστημονικό συνεργάτη του συλλόγου ( Καράβια Νικόλαο ) και τους προέδρους των χωριών μας Άνω και Κάτω Αλισσού, αλλά και κατοίκους της περιοχής έφτασαν στο σημείο.

Εκεί μας περίμενε ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Τραχάνης, ο γενικός γραμματέας του δήμου κος Πυρής Αθανάσιος και ο εργολάβος και επιβλέπων του έργου. Στο σημείο που φτάσαμε μας έγινε ενημέρωση για τον βιολογικό, είδαμε τα επίμαχα σημεία που πριν 10 ημέρες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και η δεξαμενή καθίζησης, αλλά και άλλα σημεία που στην ουσία ο βιολογικός  δεν λειτουργούσε.

Αυτό μας το είχε πει και η Διεύθυνση περιβάλλοντος και στην αυτοψία 4 Ιουλίου που είχε κάνει . Μετά από ερωτήσεις και απαντήσεις πήρε το λόγο το κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος, που είπε ότι ο βιολογικός φαίνεται να έχει μπει σε λειτουργία και να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Βέβαια και εμείς, που κάναμε την καταγγελία, είδαμε το βιολογικό και τον χώρο γενικά σε πολύ καλή κατάσταση. Θα δούμε και από τα αποτελέσματα σε λίγες ημέρες.

Μετά μιλήσαμε για τον αγωγό που πέφτει μέσα στο ποτάμι. Παρών σήμερα ήταν και ο καταγγέλλων, πριν 15 ημέρες, για τον αγωγό συγχωριανός μας. Πήγε το κλιμάκιο με την βάρκα στο σημείο.

Εκεί διαπιστώσανε να πέφτουν ακάθαρτα νερά και λήμματα, αλλά σε πολύ λιγότερη ένταση. Είπαμε στα κλιμάκια ότι δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτός ο αγωγός και ότι πρέπει να φύγει. Μας είπαν από την Διεύθυνση περιβάλλοντος ότι έχουν πάρει συντεταγμένες και θα δουν από που προέρχεται και θα τον καταστρέψουν και θα κοιτάξουν αν υπήρχε σχετική αδειοδότηση. Εμείς σίγουρα δεν δεχόμαστε να είναι το ποτάμι μας αποδέκτης στον αγωγό αυτόν. Κλείνοντας θα ήθελα να σας πούμε ότι ύστερα από καταγγελίες του συλλόγου μας και μόνο του συλλόγου μας,  όχι άλλος δυστυχώς στην περιοχή μας,  κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και αναγκάστηκε η ΔΕΥΑΔ, για λόγους βέβαια ακατανόητους σε εμάς, να βάλει πάλι σε λειτουργία το βιολογικό.

Ελπίζουμε μετά από 20 ημέρες να μην έχουμε τα ίδια. Ο παράνομος αγωγός από όπου και αν προέρχεται πρέπει να καταστραφεί. Ο σύλλογός μας θα μάθει, γιατί θα του κοινοποιηθεί το έγγραφο αυτό, που ανήκει και σε ποιόν  και θα κινηθεί νομικά . Δεν μας ενδιαφέρουν παθογένειες και παραλείψεις του παρελθόντος θέλουμε ο αγωγός να φύγει.

Είτε αυτοί λέγονται παντόροικος αγωγός είτε πέφτουν της Αχαγιάς, αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς θα είμαστε παρόντες μαζί με τους κατοίκους, θα προασπίζουμε όπως πάντα τα συμφέροντά τους, χωρίς βέβαια κυνήγι μαγισσών, αλλά με στοιχεία. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι συνειδητοποιημένοι.

Τέλος καλούμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΔ να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Ο βιολογικός είναι περιουσία του δήμου μας. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι που παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, θα κινηθούμε με αγωγή και μήνυση κατά της διοίκηση της ΔΕΥΑΔ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE