ΗΠΑ- Tραγωδία: Δεύτερο 24ωρο με σχεδόν 2.000 νεκρούς

Νέα μαύρη σελίδα για τις ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός σαρώνει ζωές χωρίς έλεος. Νέο μακάβριο ρεκόρ με 1.979 θανάτους σε μια μέρα. Ξεπέρασαν σε θύματα την Ισπανία.

Νέα μαύρη σελίδα για τις ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός σαρώνει ζωές χωρίς έλεος. Νέο μακάβριο ρεκόρ με 1.979 θανάτους σε μια μέρα. Ξεπέρασαν σε θύματα την Ισπανία.

Ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός συνεχίζει χωρίς έλεος να θερίζει ζωές.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, ο απολογισμός των θυμάτων από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός “άγγιζε” τις 2.000. Οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον περισσότερους νεκρούς απ’ όσους η Ισπανία.

Μέσα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς, 1.973 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Ο νέος απολογισμός κατέρριψε το “μαύρο” ρεκόρ της προηγούμενης μέρας με 1.939 θανάτους.

Πρόκειται, για ακόμη μια φορά, για τον νέο χειρότερο ημερήσιο απολογισμό στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Οι ΗΠΑ πενθούν πλέον 14.695 από την πανδημία. Οι θάνατοι στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669).

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία μετά την άλλη.
“Γονατίζει” τη Νέα Υόρκη ο κορονοϊός

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στις ΗΠΑ, με 6.268 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση.


Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.

«Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους αριθμούς στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πάμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», υποστήριξε η Δρ. Ντέμπορα Μπερξ, μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης του Λευκού Οίκου. «Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό», διαβεβαίωσε.

Ο κορονοϊός είχε προσβάλει πάνω από 1,46 εκατ. ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 86.289 εξ αυτών σε 192 χώρες αφότου έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες το βράδυ με βάση ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων των χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:32 ΑΠΟΨΕΙΣ