Επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία: "Φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες η Πατρών - Πύργου"

Περιοδεία στο νομό Ηλείας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιοδεία στο νομό Ηλείας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μεταδίδει το Κόκκινο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Λεχαινά, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Γίαννη Λέντζα. Το θέμα, που μονοπώλησε την συζήτηση των δυο ανδρών ήταν η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον του έργου.


«Είμαι ανήσυχος και φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο της Πατρών- Πύργου. Είναι μια λάθος τακτική, η οποία μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις, η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πολλούς και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Συνεπώς να το ξανασκεφτούν, διότι οι πολίτες της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι β’ κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόμενος στην Ηλεία πέρασε από τον δρόμο καρμανιόλα και τόνισε ότι «ο δρόμος μετά την Πάτρα δεν είναι αυτός, που θα έπρεπε να είναι το 2020. Είναι ένας δρόμος, που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2013. Τότε το θεωρούσαν ασύμφορο και το έβγαλαν από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, καθώς θεωρούσαν φιλέτο το Πάτρα-Κόρινθος, το οποίο ούτε αυτό ολοκλήρωσαν και ήρθαμε να το πράξουμε εμείς» σχολίασε, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για εκδικητικότητα από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ δηλώνοντας ότι «σε αυτή την χώρα νομίζω ότι είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση.

Εμείς δεν το κάναμε, αλλά βλέπω οτι η σημερινή κυβέρνηση στα θέματα υποδομών (ΒΟΑΚ, μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών- Πύργου), ακολουθεί μια τακτική, έργα που είχαν δρομολογηθεί, έργα για τα οποία είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, έργα, τα οποία μετά απο χρόνια θα ολοκληρώνονταν, σε μια λογική εκδικητική, σε μια λογική πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, να τα καταργεί και να τα θέτει σε μεγάλη διακινδύνευση, σε ότι αφορά την χρηματοδότηση και σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, που θα κληθεί να πληρώσει στους υπάρχοντες παραχωρησιούχους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης επισήμανε ότι «η Πατρών- Πύργου είναι ένας δρόμος χειρότερος από το γεφύρι της Άρτας. Θέλουμε ο δρόμος να γίνει και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες. Εμείς θέλουμε τον δρόμο χθες.

Έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε τραυματίες όλα αυτά τα χρόνια». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί 1:15 στην Αρχαία Ολυμπία με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Γεωργιόπουλο, ενώ μισή ώρα αργότερα, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Μουσείο. Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται το απόγευμα, όπου στις 6:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις 7 το απόγευμα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE