Δεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για προϋπολογισμό

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στο οποίο το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο προϋπολογισμός του Δήμου. Στην ψηφοφορία που έγινε η παράταξη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη έχασε με ψήφους 21 υπέρ και 25 κατά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε μεγάλη ένταση και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε η παράταξη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη έχασε με ψήφους 21 υπέρ και 25 κατά. 

Μάλιστα, ενώ η συνεδρίαση του Οργάνου ήταν ακόμα σε εξέλιξη (23:30) ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook  τα εξής:

«Χάβρα Ιουδαίων στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας! Απίστευτοι διάλογοι και προπηλακισμοί από χειροκροτητές της Δημοτικής αρχής στους Δημοτικούς συμβούλους! Πολύ χαμηλό επίπεδο για το κορυφαίο όργανο της τρίτης πόλης της χώρας!»

Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση επί του προϋπολογισμού με περίπου 25 διαφορετικούς κωδικούς επί της πρότασης της δημοτικής Αρχής.

Τελικά μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και λεκτικούς προπηλακισμούς που καταγγέλλονται, η πρόταση αυτή της Αντιπολίτευσης πέρασε με 25 ψήφους υπέρ, ενώ ο προϋπολογισμός όπως είχε κατατεθεί από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη πήρε 21 ψήφους, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Χρήσου Πατούχα.

Η παράταξη Κοινοτικόν του Θόδωρου Ντρίνια ψήφισε λευκό και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων ψήφισαν τη δική τους πρόταση.

Τελευταίος στις δευτερολογίες μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς ο οποίος έκανε έκκληση προς τον Δήμαρχο Πατρέων να αποδεχθεί την πρόταση της Αντιπολίτευσης όπως την κατέθεσε ο Νίκος Τζανάκος.

«Από την αρχή είχα ζητήσει να βγει μια ομοφωνία για την πόλη. Δεν το ήθελαν όμως. Δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος την πρότασή μας, σύρθηκε σε ψηφοφορία κι έχασε», σημείωσε ο Πέτρος Ψωμάς!

Διευκρίνησε επίσης ότι η εναλλακτική πρόταση περιελάμβανε διαφορετική κατανομή περίπου 1,1εκ. στο σύνολο των 250εκ..

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Σε διευκρινιστική του δήλωση για το ποσό που περιλαμβάνονται στο προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων σχετικά με την αγορά ειδών υγιεινής, ποσό που προκάλεσε την αντίδραση παρατάξεων της Αντιπολίτευση, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας αναφέρει τα εξής:

"Οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ενώθηκαν ψυχή τε και σώματι για μια ακόμα φορά και αφού δεν μπορούν να βρουν επιχειρήματα απέναντι στο πρωτόγνωρο έργο που παράγεται από την Δημοτική Αρχή, διαστρεβλώνουν ακόμα και τους κωδικούς του Προϋπολογισμού του Δήμου, ανακαλύπτοντας αυξημένες δαπάνες, στον κωδικό που αφορά στα είδη υγιεινής (από υγρά καθαρισμού μέχρι σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια και προστατευτικά καθαριστριών), που αφορούν τον Δήμο, ενώ τα χορηγεί και στα Νομικά του Πρόσωπα. 

Δεν βλέπουν ότι ο Δήμος προκειμένου να κάνει σωστή διαχείριση, κάνει προμήθειες για δύο χρόνια και το ποσόν είναι 320.000 ευρώ για δύο χρόνια, δηλαδή 160.000 τον χρόνο. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός, που καθυστέρησε λόγω διαμάχης των συμμετεχόντων με ενστάσεις, προέβλεψαν οι υπηρεσίες του Δήμου την κάλυψη των αναγκών, με το ποσόν των 115.000 ευρώ.

Όσο κι αν προσπαθούν να βρουν ψεγάδια σ’ αυτή την Δημοτική Αρχή δεν θα τα βρουν."

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE