Αντιδράσεις στο Επιτάλιο για την δημιουργία δομής μεταναστών

 Αντιδράσεις προκαλούνται στην Ηλεία μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή μεταναστών στην περιοχή.

 Ως γνωστόν, ο χώρος των εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας «ΑΙΓΑΙΟΝ» στην Ηλεία έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση  για τη δημιουργία της μίας εκ των δύο δομών που θα δημιουργηθούν στη Δυτική Ελλάδα για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών.

 

Σε ότι αφορά στη δεύτερη αναζητείται χώρος σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας  με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτός να είναι στο πρώην αεροδρόμιο του Αγρινίου

Ο νομός Αχαΐας επί του παρόντος βρίσκεται εκτός σχεδιασμού λόγω της ‘ιδιαιτερότητας» που υπάρχει λόγω του λιμανιού της Πάτρας.

To Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου, στα όρια του οποίου θα γίνει η δομή, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

"Θα μας βρείτε απέναντι σας.."

Από την Κυβέρνηση περιμέναμε - και περιμένουμε - στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας..Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αντί αυτών μας επιλέγει για να "φιλοξενήσουμε" - άγνωστο για πόσο - μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.

Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες; Που είναι τα ανταποδοτικά οφέλη; Που είναι οι δεσμεύσεις για το 1% του πληθυσμού;

Μη βιαστούν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ρατσιστές. Στην λαϊκή συνέλευση εκθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα. Με εσάς, κύριοι της Κυβέρνησης έχουμε το πρόβλημα. Όχι με τους πρόσφυγες.

Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες. Βλέπουμε τι γίνεται εδώ και χρόνια στα νησιά μας. Τα έχετε αφήσει έρμαια και τα έχετε καταδικάσει στην ανομία, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό.

Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το ίδιο και στην περιοχή μας.

Θα μας βρείτε απέναντι..!

Το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE