Πλακιώτακης: Ξεχάστε την υπογειοποίηση του τρένου - Απάντηση Πελετίδη σε υψηλούς τόνους

Το μέλλον του λιμανιού της Πάτρας, είναι στις εμπορευματικές μεταφορές. Για να φτάσει όμως, το τρένο στο νέο λιμάνι, θα πρέπει να γίνει με ρεαλιστικούς όρους, κάτι που σημαίνει, όχι υπογειοποίηση της γραμμής, υποστηρίζει ο Γ. Πλακιωτάκης

Νεότερα: Σκληρή απάντηση στον Υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Πάτρα, ήρθε από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη με αφορμή τις δηλώσεις Πλακιωτάκη για τρένο και υπογειοποίηση του.

Στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το θέμα της ανακύκλωσης, ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τις χθεσινές δηλώσεις, από την Πάτρα, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, αναφορικά με το τρένο και την ανάπτυξη του Λιμανιού, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σχολίασε:

«Ανάπτυξη της πόλης γι’ αυτούς είναι μόνο η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, όχι των συμφερόντων των μικροεπιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών που με την πολιτική τους θα τους αφανίσουν, αλλά των μεγάλων ομίλων.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την όπως – όπως ανάπτυξη για να εξυπηρετηθούν κάποιοι.

Σε όλες τις άλλες πόλεις που πέρασε η σιδηροδρομική γραμμή ή έγινε παράκαμψη ή υπογειοποίηση.

Στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της χώρας έχουν την υποχρέωση να κάνουν αυτό που η κοινή λογική λέει.

Κάνουν ότι κόπτονται. Το 2018 το τρένο έπρεπε να είχε φθάσει στο νέο λιμάνι. Πού είναι ακόμη τώρα; Στο Κιάτο!

Να τα ξεχάσουν λοιπόν αυτά. Να ξέρουν ότι στην Πάτρα δεν θα περνάνε καλά αν συνεχίσουν έτσι. Ο λαός της πόλης δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους με τα οποία θα κόψουν την πόλη στα δύο και θα την αποκόψουν από το θαλάσσιο μέτωπό της.  Θα τον βρουν μπροστά τους τον λαό.

Ήδη την Κυριακή γίνεται η πρώτη συγκέντρωση της επιτροπής των κατοίκων στον Καστελλόκαμπο».

Πρώτη Ενημέρωση :!Το μέλλον του λιμανιού της Πάτρας, είναι στις εμπορευματικές μεταφορές, άρα, είναι απαραίτητη η σιδηροδρομική του σύνδεση. Για να φτάσει όμως, το τρένο στο νέο λιμάνι, θα πρέπει να γίνει με ρεαλιστικούς όρους, κάτι που σημαίνει, όχι υπογειοποίηση της γραμμής

Αυτό ήταν εν ολίγοις το μήνυμα που απεύθυνε με σαφή τρόπο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία που έκανε το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ, στο Νότιο Λιμάνι Πατρών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, από την αρχή της ομιλίας του, είπε ότι απέναντι σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, με όρους ρεαλισμού και όχι με σχέδια υπογειοποίησης, τα οποία δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ, γιατί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και γιατί δεν υπάρχουν μελέτες.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πλακιωτάκης και αφορά άμεσα το λιμάνι της Πάτρας, είναι η αξιοποίησή του, για την κατασκευή αποθηκών τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ξεκάθαρος και σε αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι, σαφώς το LNG είναι απαραίτητο για το λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Πρόσθεσε ότι κατανοεί τις όποιες ανησυχίες και ενστάσεις, όμως, οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα τρέχουν και η Πάτρα δεν πρέπει να προσπεραστεί από άλλα λιμάνια της περιοχής.

Έκανε λόγο για «δύσκολες αποφάσεις» που πρέπει να ληφθούν, και οι οποίες προφανώς θα λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές, να επισπεύσουν τις μελέτες και το πρόγραμμα χρηματοδότησης. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αναφερόμενος στο σχέδιο αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ο υπουργός Ναυτιλίας, είπε ότι είχε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την μελετητική εταιρεία, η οποία έκανε την παρουσίαση της πρώτης φάσης, αποτύπωσης των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του κάθε λιμένα. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων και τέλος, θα γίνουν οι διεθνείς διαγωνισμοί για το κάθε λιμάνι ξεχωριστά.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έγιναν από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, από τον διευθύνωντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Τσώνη, τον γραμματέα της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Σιαδήμα, τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, και τον γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:38 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:67 ΑΠΟΨΕΙΣ