Αχαΐα: 13 χρόνια φυλάκισης στους ένοπλους ληστές σε Δάφνη κι Αίγιο

 Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε η υπόθεση ληστειών με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Αιγίου και Δάφνης Καλαβρύτων το 2014. Στο εδώλιο κάθισε ο ένας από τους δύο δράστες


 Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε η υπόθεση ληστειών με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Αιγίου και Δάφνης Καλαβρύτων το 2014. Στο εδώλιο κάθισε ο ένας από τους δύο δράστες ενώ το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για έφεση που έκανε ο δεύτερος δράστης.

 

Για τον άλλον επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών.

 

Μέσα σε δύο ώρες άρπαζαν 9.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ Αιγίου και Δάφνης Καλαβρύτων κρατώντας Καλάσνικοφ

 

Φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου άρπαξαν περίπου 5.000 ευρώ από το πρώτο ΕΛΤΑ, στο Αίγιο, και περίπου δύο ώρες αργότερα κτύπησαν με τον ίδιο τρόπο στα ΕΛΤΑ Δάφνης, αρπάζοντας περίπου 4.000 ευρώ.

 

Οι δύο ληστείες είχαν γίνει μέσα σε περίπου ένα δίωρο, ενώ οι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν έναν από τους δύο επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν προς τα Καλάβρυτα και κατευθύνθηκαν προς τη Δάφνη.

 

Έτσι έφθασαν στο μικρό ορεινό αστικό κέντρο, χωρίς να εντοπιστούν από την Αστυνομία, λήστεψαν το υποκατάστημα και αμέσως μετά, πάλι μέσω επαρχιακών δρόμων έφθασαν στα διόδια της Νεστάνης, στην εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου όπου εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

 

Το μαύρο αυτοκίνητο των δραστών που εντόπισε η αστυνομία

 

Οι δράστες χρησιμοποίησαν στη ληστεία ένα κλεμμένο  μαύρο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, κοντά στα διόδια της Νεστάνης, στην εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου ενώ  η κλοπή του αυτοκίνητου, είχε δηλωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, από το Νέο Ηράκλειο της Αττικής.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE