"Η Ηλεία δεν αντέχει άλλη αδικία" - Παλαϊκό και πανηλειακό μέτωπο διεκδίκησης

Στην κατάμεστη αίθουσα του πάρκου Ξυστρή σε μια συγκέντρωση που θύμισε προεκλογική περίοδο, θεμελειώθηκε η κίνηση διεκδίκησης, το παλαϊκό - πανηλειακό μέτωπο φορέων και

Στην κατάμεστη αίθουσα του πάρκου Ξυστρή σε μια συγκέντρωση που θύμισε προεκλογική περίοδο, θεμελειώθηκε η κίνηση διεκδίκησης, το παλαϊκό - πανηλειακό μέτωπο φορέων και πολιτών για τα αυτονόητα που εδώ και δεκαετίες στερείται ή ακόμα και σήμερα χάνει ο νομός Ηλείας. Μπροστάρης σε αυτό ήταν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, που φαίνεται πως επιλέγει να ακολουθήσει έναν άλλο - μοναχικό δρόμο - σε σχέση με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού, έχοντας όμως στο πλευρό του τους περισσότερους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του νομού, την εκκλησία και άλλους φορείς.

Το θέμα της διεκδίκησης εξελίσσεται πλέον σε μια πολυφωνική πολιτική πρωτίστως αντιπαράθεση, με πολλές και αντικρουόμενες απόψεις, όχι απαραίτητα “αγνές και αθώες” καθώς όλοι όσοι μιλούν για την αδικημένη Ηλεία, βρέθηκαν σε θέσεις ισχύος, ως μέλη κυβερνήσεων ή σε άλλες θέσεις όπου μπορούσαν να επηρεάσουν, καθώς έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος διακυβέρνησης των κομμάτων που διαθέτουν βουλευτή στην Ηλεία και δεν πέτυχαν κάτι για τα πάγια αιτήματα του τόπου.

Γιατί και η Πατρών - Πύργου αποτελεί θέμα τουλάχιστον μιας εικοσαετίας και η ίδρυση σοβαρών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επίσης, αλλά και το Ταμείο Μολυβιάτη και η διάθεση των αποθεματικών του, απασχολεί την τοπική κοινωνία την τελευταία 12ετία μαζί με τα πυρόπληκτα δάνεια.

Όσο για το νέο “πανηλειακό θεσμικό μέτωπο” επιτρέψτε μας να πούμε πως τα τελευταία χρόνια, πολλά θεσμικά μέτωπα δημιουργήθηκαν χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Θα λέγαμε πως τότε χρησιμοποιήθηκε η λαϊκή αγανάκτηση για άλλους σκοπούς. Για το σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί, χωρίς να θέλουμε να προδικάσουμε ούτε τις προθέσεις, ούτε αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι πως η Ηλεία δεν αντέχει άλλη αδικία, αν και περιέργως την ανέχεται. Και αυτό γιατί αρκετοί εξ αυτών που σηκώνουν το “λάβαρο της επανάστασης” και βρέθηκαν χθες στο “Ξυστρή” σήμερα συνεχίζουν να εξυπηρετούν “υπογείως” ιδία συμφέροντα…

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στην ομιλία του σωστά καυτηρίασε πως ο αποκλεισμός του - η μη πρόσκλησή του από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή - συνιστά προσβολή απέναντι στους κατοίκους του δήμου Πύργου πρωτίστως και προς το θεσμό του δημάρχου. Θυμίζει δε - θα συμπληρώσουμε εμείς συμπεριφορές αποκλεισμού του Σπίρτζη απέναντι σε εκπροσώπους της Ηλείας - που τότε είχαν σχολιατεί σκληρά απο το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης…

Ο κ. Αντωνακόπουλος στάθηκε στα όσα έγιναν γνωστά στη συνάντηση Καραμανλή με τους έξι δημάρχους του νομού, λέγοντας πως δεν ακούστηκε κάτι νέο.

Μια σημαντική αλήθεια είπε στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ότι οι έριδες στην Ηλεία είναι διαχρονικές και ίσως αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει αν δεν το έχουμε κάνει ακόμα…

Παρόντες ήταν δεκάδες φορείς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, η διοίκηση του ΕΒΕ Ηλείας, εκπρόσωποι των δήμων κυρίως της αντιπολίτευσης, ενώ και άλλοι φορείς απέστειλαν μηνύματα.

Ως μια από τις πρώτες κινήσεις αντίδρασης θα είναι η οργάνωση γενικής απεργίας στο νομό στις αρχές του Δεκέμβρη.

Πηγή: ilialive.gr

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE