Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Με το "σταγονόμετρο" οι εισαγωγές στα Πανεπιστήμια

Στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια προσανατολίζεται η κυβέρνηση, και μάλιστα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

Στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια προσανατολίζεται η κυβέρνηση, και μάλιστα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

 

Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει άμεσα τους μαθητές που φοιτούν αυτήν τη στιγμή στη Γ' Λυκείου και θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο, αφού θα βρεθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θέσεων στα τμήματα όπου θα θελήσουν να εισαχθούν.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 100.000 απόφοιτοι των λυκείων θα χρειαστεί να εντείνουν την προσπάθειά τους, καθώς ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση μιας θέσης θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.

 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Τρίτη στη Βουλή από τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος, επί της ουσίας, είπε ότι το υπουργείο θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων. Όπως είναι γνωστό, τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο ζητούν όλο και λιγότερους φοιτητές, αλλά το υπουργείο πάντα ανακοινώνει μεγαλύτερο αριθμό θέσεων.

 

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: «Εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπόψη τον αριθμό των εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, τμήμα και σχολή. Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα:

 

Τα πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ακούν. Τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των πανεπιστημίων».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE