Σε διερεύνηση χώρων για να φιλοξενηθούν μετανάστες προχωρούν από κοινού ΕΛ.ΑΣ και Περιφέρεια

 Η Περιφέρεια και η τοπική ΕΛ.ΑΣ διερευνούν πιθανά σημεία για τη τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


 Η Περιφέρεια και η τοπική ΕΛ.ΑΣ διερευνούν πιθανά σημεία για τη τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε πρώτη φάση διερευνούνται ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες μεταναστών και ακολούθως θα γίνει έρευνα για εντοπισμό σημείων που θα φιλοξενήσουν μαζικά μετανάστες. Εκτιμάται ότι το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει στο επόμενο δεκαήμερο.

Στην Αχαϊα, ο κλάδος των ξενοδόχων, αντιμετωπίζει με το ίδιο σκεπτικισμό την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την μίσθωση τουριστικών επιχειρήσεων, ακόμα και ιδιωτικών κατοικιών, για την φιλοξενία προσφύγων.

O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλος, εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και πρόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν προκριθεί τέσσερα ξενοδοχεία από την περιοχή μας.

Τόνισε οτι οι επαγγελματίες θα πρέπει να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι η πλέον αρμόδια. Πάντως, θύμισε ότι, στο παρελθόν ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου είχε φιλοξενήσει μετανάστες, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE