Ανάστατοι οι κάτοικοι του Ρηγανόκαμπου από εισβολές Ρομά στα σπίτια τους

 Οι κάτοικοι της περιοχής Εγλυκάδας και Ρηγανοκάμπου έχουν αγανακτήσει! Οι επιθέσεις στα σπίτια τους από Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό, έχουν αυξηθεί… κατακόρυφα!

 Οι κάτοικοι της περιοχής Εγλυκάδας και Ρηγανοκάμπου έχουν αγανακτήσει! Οι επιθέσεις στα σπίτια τους από Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό, έχουν αυξηθεί… κατακόρυφα!

Οσοι διαμένουν στο Ανατολικό Διαμέρισμα,  είναι ξεκάθαροι  ως προς το θέμα του καταυλισμού. Ζητούν την οριστική απομάκρυνσή του από το πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, όχι μόνο για να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής τους, η παραβατικότητα που φτάνει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας, αλλά και για να μπορέσουν οι άνθρωποι που διαμένουν στις παράγκες να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει από τις επιτροπές που έχουν επισκεφθεί  κατά καιρούς από τον καταυλισμό και έχουν διαπιστώσει  ιδίοις όμασι  την κατάσταση, ο χώρος  βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες!

Αποτελεί  μία ζωντανή εστία μόλυνσης, τη στιγμή που με βάση τις εκτιμήσεις, ζουν σε αυτόν πάνω από 50 παιδιά, τα οποία ενδέχεται να έχουν αυξηθεί και να έχουν φτάσει τα 60 με 80. Τα  στοιχεία δεν είναι δυνατόν να  είναι ακριβή από τη στιγμή που ο πληθυσμός του καταυλισμού αυξομειώνεται και λόγω «μεταναστεύσεων»!

Ο πρόεδρος της επιτροπής των συλλόγων και των φορέων των κατοίκων του ανατολικού διαμερίσματος Δημήτρης Δημητρόπουλος τονίζει: "Ένα σημαντικό μέρος από τους διαμένοντες στον καταυλισμό είναι διερχόμενοι, έρχονται, φεύγουν και κανείς δεν ξέρει την ταυτότητά τους, από που κρατάει η σκούφια τους.

Εμείς ζητούμε και δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε, την οριστική απομάκρυνσή τους από τον καταυλισμό και τη μετεγκατάστασή τους σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους που να δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες".

Ωστόσο, το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Πολιτεία για τη μετεγκατάσταση των ρομά, δεν έχει προχωρήσει ενώ σε όσες προσπάθειες έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να ενημερώσουν τους διαμένοντας για την ευκαιρία που τους δίδεται να φύγουν από τον καταυλισμό, συνάντησαν άρνηση. Μόλις δύο οικογένειες δέχτηκαν να μετακομίσουν.

Αυξάνονται οι διαρρήξεις

Στο μεταξύ η παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, παιδική επαιτεία κτλ) συνεχίζονται παρόλο που το τελευταίο διάστημα οι περιπολίες της αστυνομίες στην περιοχή της Ανατολικής Πάτρας έχουν αυξηθεί και είναι αρκετά συχνές. "Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν φτάνει αυτό" τονίζει ο κ. Δημητρόπουλος.

"Το θέμα του καταυλισμού δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την ανατολική Πάτρα. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την πόλη, αφού τις συνέπειες της παραμονής ενός τέτοιου καταυλισμού τις ζει όλη η Πάτρα, σε διάφορα πεδία και με διαφορετικούς τρόπους. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους...".

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE