Άδ. Γεωργιάδης από Πάτρα: Πολιτική σταθερότητα, γιγαντιαίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, οι οποίοι συνολικά πιστοποιούν ότι γράφει η διεθνής Τύπος, δηλαδή ότι η Ελλάδα εξελίσσεται στο νέο θερμό προορισμό

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρρουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, οι οποίοι συνολικά πιστοποιούν ότι γράφει η διεθνής Τύπος, δηλαδή ότι η Ελλάδα εξελίσσεται στο νέο θερμό προορισμό των επενδύσεων. Είναι πραγματικότητα και παραμένει μόνο σε μας και στο σκληρό έργο που θα κάνουμε για να το απολαύσουμε ». Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδη, που μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει στην Πάτρα το περιοδικό Πελοπόννησος.

Περιγράφοντας αυτούς τους παράγοντες, δήλωσε ότι «ο πρώτος είναι η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει και θα υπάρχει για τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος παράγοντας είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο έχει ήδη αρχίσει και θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια».

Τρίτος παράγοντας σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, είναι ότι «έχουμε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και ευέλικτη αγορά εργασίας και καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό υψηλής ποιότητας».

Τέταρτος παράγοντας, όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «είναι οι εξαιρετικά χαμηλές δανειακές επιτοκίες της χώρας λόγω της πολιτικής σταθερότητας και της κυβερνητικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής αλλά και λόγω της διεθνούς συγκυρίας». «Όλα όσα προανέφερα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης. «Φτιάχνουμε ένα επενδυτικό περιβάλλον που επιτρέπει στον επενδυτή να κερδίσει λεφτά και εμείς του λέμε ότι θα έρθει εδώ, δεν θα ταλαιπωρήσουμε, δεν θα πάτε από γραφείο σε γραφείο, δεν θα ζητήσετε να πάρει άδεια ή χαρτί». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «όλα αυτά θα γίνουν σεβαστά στην περιβαλλοντική νομοθεσία, στους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα εργατικά δικαιώματα και την ανάπτυξη, γιατί στη σύγχρονη εποχή η βιώσιμη ανάπτυξη είναι η ζήτηση και όχι απλά η πραγματοποίηση εργασιών».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «έχουμε την αίσθηση του επείγοντος, γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο [...] Το ελληνικό λαό μας έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία και αυτή η ευκαιρία πρέπει να την τιμήσουμε γιατί γιατί όχι η τιμή δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό μας και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας τώρα που μπορούμε και θα γίνουν όλα πάρα πολύ γρήγορα »

 

Ακόμη, ο Υπουργός Ανάπτυξης παρατήρησε ότι «αν το κάνουμε με αυτό τον τρόπο. η χώρα μας σε λίγο καιρό θα είναι μια διαφορετική χώρα, αφού θα έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση και την μιζέρια του παρελθόντος ». Η κρίση θα μείνει πίσω, θα μειωθεί η αλήθεια της ανεργίας, όχι με επιδομές και με κοινωνική εργασία και με ΕΣΠΑ, αλλά θα υπάρξει πραγματική εργασία στην πραγματική αγορά εργασίας με πραγματικά αποτελέσματα, δηλώνει την άνοδο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σε όλα τα παραπάνω, η Περιφέρεια δεν μπορεί παρά να έχει κυρίαρχο ρόλο, κατέληξε ο Αντώνης Γεωργιάδης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE