Σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ για τους «αιώνιους φοιτητές»

 Την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας να βάλει τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές στα Πανεπιστήμια μετέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα μέλη του νέου Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καταργήσει το καθεστώς των «αιώνιων» φοιτητών, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αναιρέσει την διάταξη διαγραφής φοιτητών. Πριν μία εβδομάδα, μιλώντας στο στο «Πρακτορείο FM», η κυρία Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει κατάργηση των αιώνιων φοιτητών και ότι θα θεσμοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο, κατά πάσα πιθανότητα ν+2, το οποίο θα ισχύει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές.

Μετά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε στο protothema.gr ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, ενώ θα προβλεφθούν και εξαιρέσεις, π.χ. για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους. Το νέο αυτό πλαίσιο θα ισχύει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, οι οποίοι θα ξέρουν ότι ξεκινώντας τις σπουδές τους έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να τις ολοκληρώσουν.

Σαρωτικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Η κ. Κεραμέως έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων της για την παιδεία, τονίζοντας ότι «από τον Σεπτέμβριο ξεκινά δημόσιος διάλογος για όλα τα μεγάλα ζητήματα της παιδείας, όπως απελευθέρωση των μεταπτυχιακών, η έξοδος των ΕΛΚΕ από το δημόσιο λογιστικό , η αυτονομία των Πανεπιστημίων, η δημιουργία spin off, η διαχείριση των πατεντών που δημιουργούν οι επιστήμονες, η δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων και βέβαια η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής”.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE