ΠΑΤΡΑ: Η μεγάλη γιορτή ξεκινά! Το βράδυ η τελετή έναρξης των Μεσογειακών

 «Φώτα! Κάμερα! Δράση!».
Και ποιος δεν έχει ακούσει το περίφημο... συνθηματικό του σκηνοθέτη πριν από την έναρξη ενός γυρίσματος για μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή;
Ενα αντίστοιχο σύνθημα θα δοθεί σήμερα στην πόλη μας, με την επίσημη έναρξη των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην εγκατάσταση «Αρτεμις» δίπλα από το ναυταθλητικό κέντρο του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων. Σε μια τελετή που θα έχει τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα, αλλά και από την οποία δεν θα λείψουν τα χάπενινγκς και οι εκπλήξεις, θα γραφτεί ο πρόλογος ενός σπουδαίου πολυπολιτισμικού ιβέντ, που ξεπενάει τα στενά αθλητικά όρια και εντάσσεται στους θεσμούς που φέρνουν πιο κοντά ανθρώπους και λαούς.
Το ραντεβού των πατρινών με τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες ξεκινάει νωρίς το πρωί, με 3 διαφορετικά αγωνίσματα. Ο λόγος για το μπιτς χάντμπολ και το μπιτς τένις που θα διεξαχθούν στο venue «Αρτεμις» στην Ακτή Δυμαίων και την κωπηλασία που θα πραγματοποιηθεί στο venue «Ηρα» στην Πλαζ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αγώνες του μπιτς χάντμπολ θα διεξαχθούν από τις 9 έως 11.30π.μ. στους Ανδρες και από τις 12.30μ.μ. μέχρι τις 3μ.μ. στις Γυναίκες, ενώ στο μπιτς τένις τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν 10π.μ. με 3.10μ.μ. για τους Ανδρες και 10π.μ. έως 2μ.μ. για τις Γυναίκες. Αντίστοιχα, οι αγώνες της κωπηλασίας σε Ανδρες και Γυναίκες θα διεξαχθούν μεταξύ 9π.μ. και 1μ.μ.
Σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης, που θα ξεκινήσει στις 8.30μ.μ., τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς το «παρών» αναμένεται να δώσουν προσωπικότητες από τον χώρο της Πολιτικής, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, όπως ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρίγκηπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Ανταντί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργοί Αθλητισμού και άλλοι αξιωματούχοι κρατών, πρόεδροι Ολυμπιακών Επιτροπών και Ομοσπονδιών, ενδεχομένως η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, κ.ά. Τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης έχουν ήδη εξαντληθεί και στον χώρο της «Αρτέμιδος» δεν θα μπορεί να μπει κάποιος χωρίς εισιτήριο, πρόσκληση ή το σχετικό διακριτικό.
* Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ).
* Το μενού θα περιλαμβάνει και την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών και των μελών των αποστολών των 26 χωρών της Μεσογείου, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

 
Η αρμονική συνύπαρξη των λαών, η πολύ-πολιτισμικότητα, η παρουσίαση όχι μόνο στοιχείων του μοναδικού ελληνικού πολιτισμού αλλά και της κουλτούρας των χωρών της Μεσογείου βρίσκεται στο επίκεντρο των όσων πρόκειται να παρουσιαστούν στην τελετή έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.
Η πολυπληθής ομάδα παραγωγής, η οποία εργάζεται μήνες γι΄ αυτήν την ημέρα θα μεταφέρει επί σκηνής ζωντανά ένα μοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο. Από την Ισπανία στα Βαλκάνια και από τη Βόρειο Αφρική στην Ελλάδα και την Πάτρα.
ΧΟΡΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ... ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Μουσική, κίνηση, χορός, θέατρο και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, συνοδεύουν το ταξίδι στη Θάλασσα της Μεσογείου. Βασικά στοιχεία της τελετής είναι το νερό και η άμμος, πάνω στα οποία στηρίζονται και οι Αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Πάτρα. Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες) θα ανέβουν στη σκηνή, με βασική προσκεκλημένη τη νεαρή ερμηνεύτρια Μαρίνα Σάττι και Fones, ενώ σημαντική θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών της διοργάνωσης. Το ιβέντ φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της Ελενας Μπονέλη, ενώ την καλλιτεχνική σύλληψη και εκτέλεση υπογράφει ο Πάρις Λαλιώτης.
Χορογραφίες θα παρουσιάσουν οι G2 Entertainment Group - Garry Mardon, ενώ σολίστ της τελετής θα είναι οι Ευγένιος Βούλγαρης (Yali Τambur), Γιάννης Δίσκος (Σαξόφωνο), Βάγια Ζεππάτου (Μαντολίνο) και Βασίλης Πουρνιάς (Κλασσική Κιθάρα). Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Γιώργος Λιανός.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΘΕ 12 ΩΡΕΣ
Συνεχής θα είναι η ενημέρωση που θα παρέχεται στην διάρκεια των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού. Ο καθηγητής Αθανάσιος Αργυρίου θα εκδίδει δελτίο πρόγνωσης καιρού ανά δωδεκάωρο, έως τις 10μ.μ. και 12μ. κάθε ημέρα και θα αφορούν στο επόμενο 12ωρο. Σε περίπτωση εκτάκτων καιρικών φαινομένων θα αποσταλούν και ενδιάμεσα δελτία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE