Πάτρα: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια της Πάτρας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου, σε ένδειξη ααντίδρασης για τις περικοπές στις αμοιβές τους, λόγω "υπέρβασης της προϋπολογισμένης δαπάνης του", όπως υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Στην περίπτωση π[ου η απόφαση γίνει πράξη από τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, τότε επ΄αόριστο θα σταματήσουν στο σύνολό τουςοι διαγνωστικές εξετάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν ξεκρέμαστοι χιλιάδες ασθενείς, για τους οποίους μάλιστα σε ποσοστό 95% οι διαγνωστικές τους εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα που συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ.
Να τονιστεί πως η διοίκηση του υπουργείου Υγείας, αναγνώρισε την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των εν λόγω παρόχων, αλλά απέκλεισε αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, με το αιτιολογικό των δημοσιονομικών περιορισμών.
Όπως ήταν φυσικό η πρότασή του για αναδιανομή των κονδυλίων(τη μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό στον άλλο), απορρίφθηκε από τους εργαστηριακούς γιατρούς, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των 2 πλευρών, για την ανεύρεση λύσης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE