Πάτρα: Ξεκίνησαν οι μετρήσεις καταλληλότητας των ακτών-Ανεβαίνει ο υδράργυρος(Χάρτες)

Από το Μοριακό Κέντρο Ελέγχου και Ποιότητας Νερών και Τροφίμων του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ξεκίνησαν οι μετρήσεις καταλληλότητας των ακτών, με τα αποτελέσματα της πρώτης διαδικασίας να αναμένονται αύριο ή το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Βέβαια λόγω και των τελευταίων βροχοπτώσεων, αναμένονται τα στοιχεία να είναι επιβαρυμένα σε κάποια σημεία, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως οι τοπικές θάλασσες δεν είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά και τον τρίτο δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ληφθούν 5 με 6 δείγματα καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού, που ουσιαστικά τώρα ξεκινά.

Ξεκινά το καλοκαίρι

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο «μυρίζει» καλοκαίρι! Η πρώτη έντονη ζέστη είναι προ των πυλών, με τα 35αρια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη από την ΕΜΥ, για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται:

Η πρόβλεψη για το Σάββατο

  • Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2019

  • Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.


 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE