"Πνίγεται" η Πάτρα στην Αφρικανική σκόνη(VIDEO)

Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή η Αφρικανική σκόνη θα κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαία, σε συνδυασμό με τον υδράργυρο που εκτινάσσεται στους 27 βαθμούς Κελσίου και την λασποβροχή!

Οι άμενοι θα πνέουν μέχρι 4 μποφόρ.

Οι ιατροί επισημαίνουν πως η επανεμφάνιση της σκόνης από την Αφρική, εμπεριέχει μικρόβια, βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες, αποτελεί κίνδυνο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς και πνευμόνων και για αυτό συνιστάται η μειίωση της έκθεσης του πληθυσμού της περιοχής στη σκόνη από την Αφρική, λένε οι ειδικοί, συστήνοντας οι ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή  καρδιοπάθεια καθώς και τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα,  να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδίως σε εξωτερικούς χώρους.


Στον Χάρτη με αποχρώσεις του καφέ και κόκκινου της ΕΜΥ, εμφανίζεται η  συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Ελλάδας από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και με βέλη τη διεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου σε ύψος 10 μέτρων.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό, το βίντεο, που περιέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά την αφρικανική σκόνη και τις επιπτώσεις της...

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE