Πάτρα: Γροθιά στην προκατάληψη για τους μετανάστες μαθητική ταινία(VIDEO)

Αφιερωμένη σε δύο αγαπημένους εκπαιδευτικούς που «έφυγαν» πρόσφατα και πολύ νωρίς από την ζωή, τον Γιάννη Κοντό και την Πένη Σακοβέλη, είναι η νέα ταινία μικρού μήκους, των μαθητών του 55ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας, που εστιάζει στην διαφορετικότητα και στις προκαταλήψεις, με τίτλο «Το κλειδί»!

Η θεματολογία της ταινίας

Μία μητέρα παίρνει το κοριτσάκι της από ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι. Χαρούμενες κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο τους. Χαμογελούν, αγκαλιάζονται και η ευτυχία είναι χαραγμένη στα πρόσωπα τους. Δίπλα από το αυτοκίνητο τους βρίσκεται μία παρέα μεταναστών.

Η μητέρα τους αντιλαμβάνεται και προσπαθεί όσο πιο γρήγορα να βρει τα κλειδιά της ώστε να μπουν άμεσα στο αυτοκί9νητο. Δε τα βρίσκει και αρχίζει να τρομοκρατείτε…

Ο φόβος και η αγωνία της κορυφώνεται όταν την πλησιάζει ένας από τους μετανάστες...

Η ταινία θα συμμετέχει στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» που διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. στην ενότητα «Μετανάστευση– Προσφυγικό».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE