Πάτρα: Στο Εφετείο η δίκη για τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών στη Μανωλάδα

Στο Εφετείο της Πάτρας αναβιώνει σήμερα η υπόθεση με τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς εναντίον αλλοδαπών εργατών, που διεκδικούσαν δεδουλευμένα στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας Ηλείας. Οι δύο έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για την επίθεση με καραμπίνες το 2013 σε μετανάστες εργάτες γης αφού αυτοί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα μηνών και ζητούν σε δεύτερο βαθμό την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών τους έκρινε ενόχους τους δύο επιστάτες για βαριά σωματική βλάβη (αντί απόπειρας ανθρωποκτονίας που ήταν η αρχική κατηγορία) και αθώους τον εργοδότη Βαγγελάτο και έναν ακόμα επιστάτη.

Επίσης, έκρινε αθώους και τους 4 κατηγορούμενους για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Την ίδια ώρα η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, σε ανάρτησή της στο facebook μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε οι μετανάστες εργάτες γης ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας ενώ το ελληνικό κράτος δεν προστάτεψε τα θύματα, δεν διερεύνησε την υπόθεση και δεν τιμώρησε τους υπαίτιους.

Στην διάρκεια της δίκης το 2014 το εργατικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης. Χρειάζεται να το κάνουμε ξανά. Για να σταματήσουμε τις επιθέσεις των αφεντικών και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Όλοι στα δικαστήρια στην Γούναρη την Τετάρτη 13/3, στις 9πμ"

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE