Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμά η Πάτρα-Τα μέτρα της ΕΛΑΣ(Πολλές ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Πέρασαν 45 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο. "ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ."

Η Πάτρα τιμά σήμερα με εκδηλώσεις την επέτειο αυτή, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • ΩΡΑ 11.00 πμ: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων  (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
  • ΩΡΑ 11.30 πμ: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).
  • ΩΡΑ 13.00: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

Εντωμεταξύ, επί ποδός βρίσκεται η τοπική ΕΛΑΣ ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου με τις πληροφορίες να αναφέρουν πώς επικρατεί έντονη ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Οι συσκέψεις ανώτατων στελεχών για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας είναι συνεχείς. H ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. όπως κάθε φορά έχει κληθεί να εκπονήσει ειδικό σχέδιο ώστε να αποτραπούν τυχόν επεισόδια και έκτροπα κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE