Κληρικοί Πάτρας: Ψήφισμα κατά της διαγραφής τους από το δημόσιο

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της διαγραφής των κληρικών όλης της χώρας απο τη γενική αρχή πληρωμών και το μισθολόγιο του δημοσίου, εξέδωσαν οι ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.

Το ψήφισμα θα μεταφέρει ο Μητροπολίτης Πατρών στην Ιεραρχία που συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή 16-11-2018 , υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αναφέρεται μεταξύ άλλων η ανάγκη κλήρος και αρχιερείς σε πνέυμα ενότητας και ομονοίας, να πουν όχι στην προτεινόμενη ως συμφωνία με την Εκκλησία.

Τονίζουν παράλληλα την αντίθεση τους στην τροποποίηση του Συντάγματος και του Αρθρου 3, προκειμένου η χώρα μας να χαρακτηριστεί 'ουδετερόθρησκο κράτος'.

Το ψήφισμα υπογράφεται μετά απο πρόταση του Μητροπολίτου Πατρών ο οποίος διευκρίνησε κατά τη διάρκεια της συνάξεως ότι τα σημεία που ανακοινώθηκαν απο του Μαξίμου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο ήταν πρόταση συμφωνίας και όχι συμφωνία. Ο Αρχιεπίσκοπός Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πατρών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι απαιτείται συζήτηση και επικύρωση υποχρεωτικά από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για όποια σχετική απόφαση.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE