Αχαία: Βαριές ποινές, αλλά χωρίς ισόβια για τους ληστές ηλικιωμένων

Με αλλαγή του κατηγορητηρίου και της ποινής ολοκληρώθηκε η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για 11 ληστείες και πέντε κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων, την χρονική περίοδο από τις 26 Μαίου 2013 μέχρι και 8 Ιουνίου 2013.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, αποφάσισε αναλυτικά:

  • Στον πρώτο κατηγορούμενο, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί στα Εξαμίλια Κορινθίας επεβλήθη συνολική ποινή καθείρξεως 53 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη). Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την απλή συνέργεια για δέκα ληστείες παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
  • Στον δεύτερο κατηγορούμενο, ηλικίας 46 ετών, κάτοικο επίσης Εξαμιλίων Κορίνθου, επεβλήθη ποινή καθείρξεως 18 ετών. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη συμμετοχή του σε ληστεία σε βάρος δύο οικογενειών στο Κομπηγάδι Καλαβρύτων και απλής συνέργειας σε διακεκριμένες κλοπές από τις 25.5.2013 έως τις 4.6.2013, καθώς επίσης παράνομης οπλοκατοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του έχει φοιτήσει στο Σχολείο Β΄ Ευκαιρίας θέλοντας να αλλάξει τη ζωή του.
  • Στον τρίτο κατηγορούμενο, ηλικίας 42 ετών, κάτοικο Ηλείας, επεβλήθη ποινή φυλακίσεως 5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνον για το αδίκημα της συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Ο εν λόγω κατηγορούμενος ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς από τις τηλεφωνικές συνομιλίες είχε προκύψει η ανάμειξή του. Οπως ανέφερε ο ίδιος, έχει μεγαλώσει με τον παππού του, έχει βαπτιστεί χριστιανός και ουδέποτε θα συμμετείχε σε βίαιες πράξεις σε βάρος ηλικιωμένων.
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE