Αγγελική Τσιόλα στην κατάθεσή της στην δίκη δολοφονίας του Μπακαρί: Δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο

Νεότερη Ενημέρωση 14.25

Από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του πέθανε ο 22χρονος Μπακάρι, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε την Ελλάδα, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της στο ΜΟΔ Πάτρας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που έκανε την νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου Αμερικανού τουρίστα.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε:

«Ο Μπακάρι δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο. O 22χρονος δεν είχε κατάγματα και αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά. Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι. Υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχαν σκοπό τον θάνατο. Το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή. Μάλιστα θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι. Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε ενώ σύμφωνα με όσα είπε μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη", όπως επεσήμανε.

Αρχική Ενημέρωση 07.20

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας η δίκη δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου.

Η Αγγελική Τσιόλα, είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό του άτυχου 22χρονου και η κατάθεσή της αναμένεται με ενδιαφέρον.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και κινδυνεύουν με βαρύτατες ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης

    Έξι από τους εννέα δικάζονται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία»,
    Ένας για «άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»
    Δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE