Πρόταση για μισή αντιδρόμηση της Κανακάρη από την Δημοτική Αρχή - "Πυρά" απο την αντιπολίτευση

Νεότερα:  Απρόσμενη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή .Σύμφωνα με όσα εισηγείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος η αντιδρόμηση θα γίνει τμηματικά. Σε πρώτη φάση από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τη Γούναρη ή την Παπαγλέσσα, και αφού μελετήσουν την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την παράδοση της Μίνι Παριμετρικής και τα όσα προβλήματα ανακύψουν, θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη αντιδρόμηση από την Παπαφλέσσα ή την Γούναρη μέχρι τον Κόμβο Κουρτέσι. Το ίδιο θα συμβεί και στην οδό Κορίνθου στην οποία άλλωστε έχουν ήδη τοποθετηθεί οι φωτεινοί σηματοδότες ανάποδα. Η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή.

Πρώτη Ενημέρωση: "Κυκλοφοριακό στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας και την αντιδρόμηση Κορίνθου- Κανακάρη" με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Π. Στάμο, εισάγεται στις 3 το μεσημέρι προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με τις αντιδράσεις των κατοίκων των δύο οδών, να συνεχίζονται παρά την τελευταία τους συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Οι κάτοικοι σε νεότερη ανακοίνωσή τους διευκρΙνίζουν πως τάσσονται υπέρ της μη αντιδρόμησης των οδών Κανακάρη και Κορίνθου, γιατί:

  • Ακόμα περιμένουν από την Δημοτική Αρχή να τους παρουσιάσει επικαιροποιημένη μελέτη της αντιδρόμησης και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο μαζί τους.....
  • Λένε ΝΑΙ στην αντιδρόμηση, όμως ο δρόμος έχει πολλά τεχνικά προβλήματα που χρήζουν Μελέτης, διευθέτησης, επίλυσης, πριν ξεκινήσει η αντιδρόμηση.
  •  ΔΕΝ υπάρχει ΝΕΑ Επικαιροποιημένη ΜΕΛΕΤΗ για το Κυκλοφοριακό της πόλης που να συνηγορεί για την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη και Κορίνθου.

Επισηαμίνουν επίσης ότι τον χρόνο πουπέρασε από τον περασμένο Οκτώβρη όπου είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους "επαληθεύτηκαμε πλήρως σε αυτά που λέγαμε, ότι τα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας δεν μπορούν να περάσουν από το τμήμα αυτό της Κανακάρη αφενός, και αφετέρου χάνεται μεγάλος αριθμός θέσεων πάρκιγκ.

Συνάντηση με Πελετίδη για τις... αντιρρήσεις των κατοίκων στην αντιδρόμηση της Κανακάρη

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επανέλαβεστην μεταξύ τους συνάντηση τα περί διαλόγου του με τους κατοίκους και για πρώτη φορά οι κάτοικοι τονίζουν ότι τους πληροφόρησε πως:

  • Α) θα λάβει υπόψη του πρώτα την λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής θα εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα.
  • β) θα διορθωθούν οι αστοχίες του έργου στο τμήμα της διάνοιξης τησ οδού Κανακάρη.
  • Γ) θα επιλύονται τα ανακύπτοντα προβλήματα από την σχεδιαζόμενη σταδιακή Αντιδρόμηση των οδών.
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE