Η Βρετανία ψαλιδίζει τις προσδοκίες για τον Τουρισμό

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει τους ελληνικούς προορισμούς στην πράσινη λίστα, γεμίζει ανησυχία τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν τον Ιούνιο να χάνεται


Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει τους ελληνικούς προορισμούς στην πράσινη λίστα, γεμίζει ανησυχία τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν τον Ιούνιο να χάνεται και φοβούνται ότι η μειωμένη κίνηση θα συμπαρασύρει και τον Ιούλιο.

 

Η Βρετανία έχει αποκλείσει ουσιαστικά τις χώρες του Νότου σαν προορισμό για τους πολίτες της, καθώς ζητάει στην επιστροφή τους 10ημερη καραντίνα και αρνητικό μοριακό τεστ.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης φαίνονται ήδη από τις ακυρώσεις πακέτων διακοπών της TUI σε πέντε ελληνικά νησιά.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η TUI ακύρωσε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου ταξιδιωτικά πακέτα λόγω της αβεβαιότητας σε:

 

Κροατία

Κύπρο

Κρήτη, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σκιάθο, και Κέρκυρα

Ιταλία

Φορμεντέρα, Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Μενόρκα και Λα Πάλμα (Ισπανία)

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η Βρετανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς για τον τουρισμό της χώρας μας.

Το 2019 είχαν εισέλθει στη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί και είχαμε 2,5 δισεκατομμύρια έσοδα.

Ο γενικός στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Τουρισμού για να καταγραφεί 40% των εσόδων του 2019 δεν μοιάζει εφικτός για αρκετούς επαγγελματίες. Π.χ η Ρόδος που φιλοξενεί κατεξοχήν Βρετανούς τουρίστες προσπαθεί να κάνει στροφή σε άλλες χώρες προκειμένου να πιάσει τον στόχο. Η απόφαση των Βρετανών έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να υπολειτουργήσουν, ενώ κάποια ίσως να μην σηκώσουν καν τα ρολά για τη φετινή σεζόν.

«Όλα πάνε πίσω» αναφέρει ξενοδόχος από τη Ρόδο. «Οι Βρετανοί δεν έρχονται, οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί μας έβαλαν στην πορτοκαλί ζώνη, οι Σκανδιναβοί ακύρωσαν όλον τον Ιούνιο. Τι μένει, οι ελάχιστοι Ισραηλινοί», σχολίασε με απογοήτευση.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE