Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Αχαΐα - Ξεκινούν Johnson στο ΠΓΝΠ- Πλησιάζουμε τους 150.000 εμβολιασμούς

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ξεκινούν στο Νοσοκομείο του Ρίου οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο με 4 - μέχρι ώρας -

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ξεκινούν στο Νοσοκομείο του Ρίου οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο με 4 - μέχρι ώρας - εμβολιαστικές γραμμές όπου χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer. Από τη Δευτέρα προστίθεται ακόμη μία γραμμή, αυτή του εμβολίου της Johnson, δίνοντας τη δυνατότητα - κυρίως στους νέους -  να εμβολιαστούν ακόμη πιο άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του εμβολίου της Johnson είχε σταματήσει προσωρινά στην περιοχή, καθώς ο επανασχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας είχε δώσει προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αχαΐα τις τελευταίες ημέρες είναι έτοιμοι να "σπάσει" το φράγμα των 150 χιλιάδων εμβολιασμών. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 149.702 εμβολιασμοί, με τους 101.854 να αφορούν σε τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ  49.996 έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις.

Μπορεί να έχει ειπωθεί για την υπόλοιπη επικράτεια ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών το τελευταίο δεκαήμερο έχει πέσει, τάση που αποδίδεται σε κάποιες παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί, όμως, στην Πάτρα, η εικόνα αυτή μάλλον δεν ισχύει.

Και δεν είναι μόνο το mega εμβολιαστικό κέντρο όπου εκεί σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται πάνω από 500 εμβολιασμοί την ημέρα. Με αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η εμβολιαστική διαδικασία και στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Αλεξίου, σύμφωνα με τον εκεί υπεύθυνο, Χαράλαμπο Μπακόπουλο.

«Στον Άγιο Αλέξη συνεχίζουμε και κάνουμε πάνω από 200 εμβόλια την ημέρα. Δεν έχουμε διακρίνει καμία πτώση στα εμβόλια και ούτε κάποιον δισταγμό από τον κόσμο που με κάθε τρόπο δείχνει την επιθυμία του να εμβολιαστεί. Αυτή τουλάχιστον είναι η εικόνα που έχουμε από το δικό μας εμβολιαστικό κέντρο, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω παρόμοια είναι περίπου η εικόνα και στα υπόλοιπα».

Είναι χαρακτηριστικό για την περίπτωση του εμβολιαστικού κέντρου του Αγίου Αλεξίου είναι ότι από τις 6 Ιουνίου, καθώς ξεκινούν τα εμβόλια να πραγματοποιούνται και την Κυριακή, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού είναι κλεισμένα ήδη και δεν υπάρχουν ώρες διαθέσιμες για τους ενδιαφερόμενους. Θυμίζουμε ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Αλεξίου γίνονται μόνο εμβόλια της Pfizer.

180 εμβόλια τη μέρα στα Ζαρουχλέικα

Η ίδια εικόνα από πλευράς ανταπόκρισης του κόσμου που θέλει να εμβολιαστεί υπάρχει και στην περίπτωση του κέντρου του νοτίου τομέα, στα Ζαρουχλείκα της Πάτρας.

Ο αριθμός των εμβολίων (και εκεί γίνονται μόνο Pfizer) φτάνει τα 180 την ημέρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του κέντρου, Γιώργο Μαντζουράνη, ενώ στο σύνολο τους τα εμβόλια στο συγκεκριμένο κέντρο έχουν φτάσει κοντά στις 12.000. 

Εξάλλου, υψηλές είναι οι επιδόσεις και στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν στηθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, αλλά και σε αυτά του ΠΓΝ Πατρών. 

Τι γίνεται στο κέντρο της Γερμανού

Λίγο πιο χαμηλές είναι οι επιδόσεις των εμβολιαστικών κέντρων της Γερμανού και της Χαλανδρίτσας, προφανώς επειδή γίνονται μόνο εμβόλια της AstraZeneca, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν ακυρώσεις και ιδιαίτερα προβλήματα. 

Ο μέσος όρος των εμβολίων στο κέντρο της Γερμανού, ανέρχεται περίπου στα 120 εμβόλια την ημέρα, ενώ το σύνολο τους από την αρχή της εμβολιαστικής διαδικασίας μέχρι σήμερα, είναι κοντά στα 8.500.

Ακόμα δηλαδή και στην περίπτωση των εμβολίων της AstraZeneca, το ενδιαφέρον από τους ασφαλισμένους στην Πάτρα για τα εμβόλια είναι μεγάλο.

7.500 εμβόλια στο σύνολο στην Κ. Αχαΐα

Τέλος, σε υψηλά ποσοστά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας, με το ποσοστό των εμβολίων να έχει μία αυξητική τάση και να έχει  φτάσει κοντά στα 160 την ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των εμβολίων στο συγκεκριμένο κέντρο από τις 3 Απριλίου έως και σήμερα έχει φτάσει τις 7.500, ένας αριθμός ενδεικτικός της διάθεσης που υπάρχει. «Είναι γεγονός ότι ο κόσμος έχει ανταποκριθεί» σχολιάζει  διευθυντής του κέντρου, Τάσος Γιακουμής. «Συνεχίζουμε…».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE