Αχαΐα: Ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα- Πως θα λειτουργήσουν

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ανεβάζουν και πάλι ρολά τα καταστήματα στην Πάτρα , αλλά και στην Αχαϊα. Μάλιστα το άνοιγμα της αγοράς συνδυάζεται με click away και click inside όπως συμβαίνει και στην Αττική από την προηγούμενη Δευτέρα.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ανεβάζουν και πάλι ρολά τα καταστήματα στην Πάτρα , αλλά και στην Αχαϊα. Μάλιστα το άνοιγμα της αγοράς συνδυάζεται με click away και click inside όπως συμβαίνει και στην Αττική από την προηγούμενη Δευτέρα.

«Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα»

Με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης  η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος στην υπόλοιπη Ελλάδα κύλησε ομαλά. «Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η Αχαΐα μπαίνει στο status της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος. «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση» τόνισε.

Τι ισχύει για το όριο ατόμων στα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι άλλαξε το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά.
Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει:

Ο αγώνας μας, με τη μαζική συμπαράσταση  και της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, έφερε αποτέλεσμα. Η φωνή μας, η φωνή της λογικής εισακούστηκε. Μετά από δύο και πλέον μήνες αναγκαστικού lockdown τα καταστήματα λιανικής της Αχαΐας ανοίγουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου με click inside και click away.

 Ήταν εξαρχής φανερό ότι ειδικά τα μικρά  καταστήματα λιανικής που τηρούσαν  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Αντίθετα το παρατεταμένο lockdown επέφερε βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον οικονομικό κορμό της χώρας και τον μεγαλύτερο εργοδότη. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή θέση και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους. Μέτρα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακές ελεημοσύνες για  τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την πολιτεία και έχουμε διεκδικήσει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους υγεία καλή δύναμη και καλές δουλειές.

Ανοίγουμε πάλι τις πόρτες μας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές που τους καλούμε, με την ίδια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας,  να  στηρίξουν  τα τοπικά καταστήματα.

 

Καταστήματα ΟΠΑΠ

Επιπλέον, από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE