Αχαϊα: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο - Συμβολικά οι έμποροι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους στην Πάτρα

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, δεν εισακούστηκε από την κυβέρνηση το αίτημα για  για άνοιγμα των καταστημάτων, η οποία από την πλευρά της  θα προχωρήσει στην 

Νεότερα: Οι έμποροι της Πάτρας σήμερα θα ανοίξουν συμβολικά τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως άλλωστε είχαν αποφασίσει, ενώ θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι και των πέντε εμπορικών συλλόγων της Αχαΐας υπό τον συντονισμό της Ομοσπονδίας τους. «Το πρωί ανοίγουμε συμβολικά τα καταστήματά μας με κορδέλες και χωρίς προσωπικό, ενώ θα λάβουμε αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Πρόσθετο μέτρο στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν σήμερα Δευτέρα στις

επιδημιολογικά επιβαρυμμένες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) θα ανακοινώσουν στις 9 σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ζητώντας του να ενημερώσει και τους προέδρους Πάτρας και Κοζάνης, όπως κι έγινε), διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πάνω απ’ όλα προέχει η δημόσια υγεία.

Προηγούμενη Ανάρτηση: Μήνυμα προς του ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανεμπορίου στην Πάτρα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, αλλά και στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των εν λόγω περιοχών εστάλη από κυβερνητικά στελέχη, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση της Επιτροπής να μην ανοίξουν σήμερα Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα στις τρεις αυτές περιοχές θα εφαρμοστεί κανονικά παρά τις έντονες αντιδράσεις.

«Είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», είναι το μήνυμα που στέλνεται.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητάει από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, δεν εισακούστηκε από την κυβέρνηση το αίτημα για  για άνοιγμα των καταστημάτων, η οποία από την πλευρά της  θα προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των εμπόρων που θα παραμείνουν κλειστοί. Ο Σύλλογος δίνει οδηγίες στα μέλη του ποια στάση θα κρατήσουν αύριο το πρωί. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του πριν από λίγη ώρα   αναφέρει ότι:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση και διαμαρτυρία μας διεκδικήσαμε δυναμικά το δίκιο μας. Παρά τα παράθυρα ελπίδας που άφησε ο Αν. Υπουργός κ. Πέτσας δεν υπάρχει θετική απόκριση από τη κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων μας. Αναμένουμε και το είδος της αναγγελθείσας ενίσχυσης για να τοποθετηθούμε επ’ αυτής ελπίζοντας να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή όπως η πλειοψηφία των μέχρι τώρα μέτρων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στις ζωές μας. Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με τα φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες. Να επισημάνουμε πως αυτό το δικαίωμα το έχουμε και δεν παρανομούμε! Καλούμε και τις δημόσιες υπηρεσίες να σταθούν σύμμαχοι της κοινωνίας και να μην δείξουν αδικαιολόγητο και υπερβάλλοντα ζήλο. Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί! Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE