Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας: Άνανδρη και δολοφονική επίθεση

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στις 9 το βράδυ της Πάτρας εναντίον αστυνομικών της Τροχαίας Πατρών οι οποίοι διέρχονταν από την

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στις 9 το βράδυ της Πάτρας εναντίον αστυνομικών της Τροχαίας Πατρών οι οποίοι διέρχονταν από την  οδό 25ης Μαρτίου πάνω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας. Οι δράστες ήταν κρυμμένοι στην περιοχή κοντά στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου και έριξαν τις μολότοφ μόλις είδαν τους αστυνομικούς. Η μια μολότοφ μάλιστα βρήκε τον αστυνομικό στο κράνος. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας κάνει λόγω για άνανδρη και δολοφονική επίθεση. Η χθεσινή επίθεση με μολότοφ συνδέεται με τις πρόσφατες αντιδράσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό. Είναι βέβαιο ότι οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι με τις μολότοφ και περίμεναν πότε θα περάσουν οι αστυνομικοί.

Χάρης Τσίτσικας: "Είχαμε μια άνανδρη και δολοφονική επίθεση εναντίων εργαζόμενων αστυνομικών , κουκουλοφόροι στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ερμού επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίων δύο συναδέλφων της Τροχαίας με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτοί οι άνθρωποι αν μπορούμε να τους ονομάσουμε έτσι ήθελαν νεκρούς. Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια , επιθυμούμε την άμεση σύλληψη τους και παραπομπή τους στη δικαιοσύνη , συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας αστυνομικούς οι οποίοι καθημερινά κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. "

Η ανακοίνωση της Ενωσης ως εξής: 

Χθές 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου  και Ερμού στην Πάτρα, δυο δικυκλιστές Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας  Πατρών δέχθηκαν μια άνανδρη, ύπουλη και δολοφονική επίθεση με βόμβες  μολότοφ. Ευτυχώς για τους Συναδέλφους μας η τύχη αλλά και η εμπειρία τους, 
βοήθησαν ώστε να μην τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμα και θανάσιμα.  H μια βόμβα χτύπησε τον έναν Αστυνομικό στο κεφάλι προκαλώντας του  ελαφρύ τραυματισμό, λόγω του κράνους, και ευτυχώς δεν εξεράγη πάνω στο  σώμα του. Ο δεύτερος Αστυνομικός πέρασε μέσα από τις φλόγες δεύτερης  βόμβας που εξεράγη στο οδόστρωμά. Και οι δύο έμπειροι δικυκλιστές διατήρησαν  την ισορροπία τους ενώ δεν τραυματίστηκαν και από πιθανή πτώση από τις  μοτοσυκλέτες τους, παρά την αιφνίδια επίθεση με τις βαριές, φλεγόμενες γυάλινες  μπουκάλες που τους εκτοξευτήκαν από σημαντικό ύψος.  
Η Ένωση μας καταδικάζει απερίφραστά αυτή την άνανδρη και με  ανθρωποκτόνο πρόθεση ενέργεια των μέχρι στιγμής άγνωστων ατόμων και  αναμένει από την πολιτεία την παραδειγματική τους τιμωρία. Ακόμα αναμένουμε  την σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής από κάθε φορέα πολιτικό, αυτοδιοικητικό  αλλά και κάθε κοινωνική συλλογικότητα.  
Ο Αστυνομικός αυτή την δύσκολή περίοδο βρίσκεται καθημερινά στην  πρώτη γραμμή εκθέτοντας την υγεία του και την ζωή του ακόμα, για την  προστασία των Πολιτών και της χώρας.  
  
ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE