Πως θα επαναλειτουργήσουν Γυμνάσια και Λύκεια- Τα μέτρα προστασίας

Ανοίγουν και πάλι από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασία κατά του κορωνοΐου.

Ανοίγουν και πάλι από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασία κατά του κορωνοΐου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Στις περιοχές με αυξημένο φορτίο τα Λύκεια δεν θα ανοίξουν και θα λειτουργούν εξ' αποστάσεως. Εξαιρούνται τα ειδικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE