Πανδημία: Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας-Πόσο επιβαρυμένα είναι από ασθενείς

Ανάπτυξη κλινών και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα για τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και το «Άγιος Ανδρέας» είναι το σχέδιο των επόμενων εβδομάδων για την αντιμετώπιση του κύματος πανδημίας.


Ανάπτυξη κλινών και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα για τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και το «Άγιος Ανδρέας» είναι το σχέδιο των επόμενων εβδομάδων για την αντιμετώπιση του κύματος πανδημίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Achaianews, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται στην κλινική για Covid 19 συνολικά 16 ασθενείς. Ενώ διασωληνωμένοι είναι 6. Στόχος είναι να αναπτυχθούν άλλα 10 κρεβάτια στη ΜΕΘ. Συνολικά η κλινική διαθέτει 50 κρεβάτια για ασθενείς με Covid και οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις είναι ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο διαθεσιμότητας κλινών.

 Περισσότερη πίεση δέχεται το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου παραμένουν 4 άτομα διασωληνωμένα στη ΜΕΘ και σήμερα είναι πιθανό η μεταφορά ενός ακόμη ασθενούς. Εάν συμβεί αυτό το νοσοκομείο θα δεχτεί επιπρόσθετη πίεση. Στην κλινική για ασθενείς με Covid έχουν καταληφθεί 19 από τα 40 κρεβάτια, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναπτυχθούν άλλες δύο κλίνες στη ΜΕΘ.

Ιατρικό προσωπικό που νόσησε με Covid

Τέλος δεν λείπουν και οι γιατροί που έχουν ασθενήσει με κορωνοϊό σε μονάδες της περιοχής μας. Ειδικότερα, έχει ασθενήσει ένας πνευμονολόγος από την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον νοσηλεία. Επίσης ασθένησε καρδιολόγος από το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου ο οποίος παρουσίασε ηπιότερα νοσήματα και νοσηλεύεται και αυτός σε κατ’ οίκον νοσηλεία

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE