Προσοχή: Περίεργα τηλεφωνήματα εξαπάτησης σε βάρος δεκάδων Πατρινών

  Καταιγισμό τηλεφωνημάτων δέχονται  πολλοί Πατρινοί από αριθμούς του εξωτερικού. Τα τηλέφωνα προέρχονται κατά κύριο λόγο από Γιβραλτάρ, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Γερμανία. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης.


  Καταιγισμό τηλεφωνημάτων δέχονται από το πρωί πολλοί Πατρινοί από αριθμούς του εξωτερικού. Τα τηλέφωνα προέρχονται κατά κύριο λόγο από Γιβραλτάρ, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Γερμανία. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για  οργανωμένα κυκλώματα που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους κατόχους των αριθμών, λέγοντάς τους ότι είναι από τη Microsoft και ο υπολογιστής τους παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα με το λειτουργικό του. Μέσω ειδικού προγράμματος το οποίο εγκαθιστούν στους υπολογιστές τους τα θύματα με παρότρυνση των δραστών, εκείνοι αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικοί αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών κ.α. Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή, αφενός τα θύματα να μην σηκώνουν το τηλέφωνο, αφετέρου  εάν τύχει και έρθουν σε επαφή μαζί τους να αποφύγουν κάθε επικοινωνία και να μην τους δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο.

 Xαρακτηριστική η τελευταία περίπτωση που ανακοίνωσε η Αστυνομία

 Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρίας, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, έπεισαν τον παθόντα να ανοίξει λογαριασμό σε ιστότοπο δήθεν επενδυτικής εταιρείας, όπου κατέθεσε σε λογαριασμό που του υπέδειξαν, το χρηματικό ποσό των (5.251) ευρώ. Η επενδυτική εταιρεία δεν υπήρχε και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό Ουγγρικής Τράπεζας.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE