Αχαΐα: Το 40% των κρουσμάτων κορωνοϊού εκδηλώθηκε τις τελευταίες 14 ημέρες

Προβληματισμός επικρατείς τις τάξεις των λοιμωξιολόγων για  τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τι τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες στην Αχαΐα. Αιτία του προβληματισμού η «εξίσωση» από

Προβληματισμός επικρατείς τις τάξεις των λοιμωξιολόγων για  τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τι τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες στην Αχαΐα. Αιτία του προβληματισμού η «εξίσωση» από την  οποία προκύπτει ότι από τα 250 συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί το νομό από την έναρξη της πανδημίας, το 40% αυτών δηλαδή περί τα 100 και πλέον έχουν εκδηλωθεί το διάστημα από 1η έως 14 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι και η αιτία που αποφασίστηκε να τεθεί ο νομός σε καθεστώς μερικής καραντίνας, ενώ παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αχαΐα σε ημερήσια βάση έχει σημειώσει κάμψη, η εκτίμηση που υπάρχει για την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή, μεταθέτει ίσως και για μετά την πρωτοχρονιά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ως προς τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν νοσήσει στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα τα μαθηματικά μοντέλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού, αυτά ξεπερνούν τα 1000. Σύμφωνα με τις αρχικές αναγωγές, αυτός ο αριθμός ανερχόταν ενδεχομένως και σε 2000.

Κορωνοϊός: Με 307 κρούσματα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα έχει τα λιγότερα από την αρχή της πανδημίας

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στη χώρα μας.

Έκτοτε, οι κάτοικοι στην Πάτρα, την Ηλεία και όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας συμμορφώθηκαν με τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού και η περίοδος της καραντίνας ελαχιστοποίησε τα κρούσματα.

Το καλοκαίρι κύλησε ήσυχα μέχρι που πριν από λίγες ημέρες, η Αχαΐα βρέθηκε ξανά σε δύσκολη κατάσταση, με τα κρούσματα να εντοπίζονται σε όλα τα σημεία της κοινωνικής ζωής της πόλης, όπως εκπαιδευτικές μονάδες, υπηρεσίες και νοσοκομεία.

Από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και σήμερα Πεμπτη 15 Οκτωβρίου, στη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν 32 κρούσματα.

Η Αχαΐα με 15 κρούσματα από την Δεύτερα, ανήκει στο επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης - στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας & Προστασίας

Η Αιτωλοακαρνανία με 11 κρούσματα σε 4 ημέρες, ανήκει και στο στο επίπεδο 2 - Επιτήρησης

Και η Ηλεία με 6 κρούσματα ανήκει στο επίπεδο 1 - Ετοιμότητας

Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 307 κρούσματα συνολικά από την πρώτη μέρα της εμφάνισης του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και στο χάρτη της γεωγραφικής κατανομής, είναι η περιφέρεια με τα λιγότερα κρούσματα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE