"Κύμα" καταλήψεων στα σχολεία: 34 στην Αχαϊα - 700 σε όλη την χώρα

Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας , παραμένει προκαλώντας προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συνολικά 34 σχολεία στην Αχαΐα τελούν υπό κατάληψη .


Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας , παραμένει προκαλώντας προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συνολικά 34 σχολεία στην Αχαΐα τελούν υπό κατάληψη . "Λουκέτο" έχει μπει σε 7 γυμνάσια και 27 λύκεια του Νομού.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν κυρίως τη χρήση της μάσκας και την αποσυμφόρηση των τάξεων (15 μαθητές ανά τμήμα) .

Την ίδια στιγμή αρκετά είναι τα σχολεία που παραμένουν κλειστά ή κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού με τελευταίο δημοτικό στην Πάτρα, όπου εντοπίστηκε θετικός στον ιό ένας μαθητής της Α' Τάξης. Ενώ βρέθηκε και καθηγητής του Γυμνασίου της Κ. Αχαϊας θετικός στον κορονοϊό.

 

 

700 καταλήψεις σε όλη την χώρα

 

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα σχολεία της χώρας με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις ζητώντας μεγαλύτερες αίθουσες και μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.

 

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων. Στην Αττική είναι περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 40, 25 στο Ηράκλειο Κρήτης και σε αρκετές περιοχές ακόμη.

 

Διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην κινδυνεύουν μαθητές αλλά και τα κτήρια στα οποία υπάρχουν καταλήψεις

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE