Πάτρα: 4 άτομα με Covid στο ΠΓΝΠ- Εννέα τα κρούσματα στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή ενότητα της Αχαϊας. Πληροφορίες του Αchaianews αναφέρουν ότι στο ΠΓΝΠ παραμένουν για νοσηλεία τέσσερα άτομα με Covid, κανένα όμως δεν βρίσκεται στην Εντατική. 

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή ενότητα της Αχαϊας. Πληροφορίες του Αchaianews αναφέρουν ότι στο ΠΓΝΠ παραμένουν για νοσηλεία τέσσερα άτομα με Covid, κανένα όμως δεν βρίσκεται στην Εντατική. Ειδικότερα αναφέρθηκαν 4 νέα κρούσματα κατά τη χθεσινή ανακοίνωση και άλλα 5 στην προχθεσινή. 

Την ίδια στιγμή με δεδομένη τη δυναμική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στην χώρα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ήδη σχεδιάζει την ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ για περιστατικά Covid -19 ενισχύοντας τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαϊας ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν βαριά περιστατικά.

 

Εκτός από τις ΜΕΘ Covid στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων κλινών στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών ετοιμάζονται 7 νέες κλίνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

 

Εντός … λίστας κρουσμάτων ξανά και η Αιτωλοακαρνανία

 

Mετά από αρκετές ημέρες ο χάρτης της ημερήσιας κατανομής των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού περιλάμβανε χθες και την Αιτωλοακαρνανία.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, από τα 358 νέα κρούσματα τα δύο εντοπίστηκαν στο Νομό.

 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες , τα κρούσματα αφορούν δύο άνδρες, έναν από την περιοχή της Αμφιλοχίας και έναν από τη Ναύπακτο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η κατανομή περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Βάλτου ενώ η Ναύπακτος είναι η πιο επιβαρυμένη πόλη του Νομού που πάντως έχει χαμηλό ιικό φορτίο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE