Πάτρα: Αντιμέτωποι με την ανεργία από αύριο 138 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων

Αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την συνέχιση της εργασίας των 138 συμβασιούχων εργαζομένων που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.


Αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την συνέχιση της εργασίας των 138 συμβασιούχων εργαζομένων που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.


Όπως ανέφερε στο achaianews.gr o αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας "Δυστυχώς η απόφαση του δικαστηρίου είναι αρνητική , οι υπάλληλοι αυτοί παρά τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε δεν θα βρίσκονται από αύριο στις υπηρεσίες τους. Εμείς ως δημοτική αρχή ζητήσαμε να παραμείνουν στις θέσεις τους για λίγους μήνες μέχρι να οριστηκοποιηθεί η απόφαση . Αυτό αναμένεται να συμβεί το Νοέμβριο. Πάγιο αίτημά μας είναι η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και όχι η "ανακύκλωση" της ανεργίας όπως συμβαίνει τώρα με τις 8μηνες συμβάσεις. Πλέον από αύριο ο Δήμος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καθαριότητα, και όχι μόνο αφού οι άθρωποι αυτοί εκτελούσαν σημαντικές εργασίες".

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εκδικάστηκαν σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου,  τα ασφαλιστικά μέτρα 138 εργαζόμενων στο Δήμο Πατρέων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ (Δ.Π. 3/2019 ) οι οποίοι συνέχιζαν την εργασία τους  μετά τη λήξη του προγράμματος  με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου.

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή εκπροσωπούμενη από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα, παραβρέθηκε στα δικαστήρια, υπερασπίζοντας το αίτημα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά και τη συνέχιση της εργασίας τους.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους στηρίζοντας με συνέπεια τα δικαιώματά τους και τις διεκδικήσεις τους.

Αγωνίζεται ενάντια στην ανεργία που γιγαντώνεται καθημερινά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων –χθεσινών και σημερινών- μαζί με τον λαό της Πάτρας, τα Σωματεία των εργαζομένων και τους λαϊκούς φορείς, για σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με πλήρη δικαιώματα και την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.


Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE