Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα σήμερα-Εξετάζεται η επέκταση της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως υπάρχουν 35 νέα κρούσματα και συνολικά 4.227. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας


Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως υπάρχουν 35 νέα κρούσματα και συνολικά 4.227. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας“Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

 

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα", αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

 

Πέτσας: Η χρήση μάσκας ίσως γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

 

Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Σημειώνεται ότι ήδη η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για πελάτες και εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

 

"Πράγματι μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ιδίως στα αστικά κέντρα, και γι αυτό εξετάζεται έπειτα από εισήγηση των ειδικών η περαιτέρω υποχρεωτική χρήση μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων και σε άλλα εμπορικά καταστήματα, στα οποία σήμερα δεν είναι υποχρεωτική, αλλά ακόμη χρήσης της στις εκκλησίες μας όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρξει ξανά συγχρωτισμός. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στείλουμε το μήνυμα ότι εχθρός είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση", είπε ο κ. Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέχεια.

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE