Δυτ. Ελλάδα: Ανατροπή στην υπόθεση απόπειρας αρπαγής του 14χρονου!

Έτοιμοι να απαντήσουν με στοιχεία είναι οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου στον Πύργο, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ το παιδί πήγαινε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Έτοιμοι να απαντήσουν με στοιχεία είναι οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου στον Πύργο, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ το παιδί πήγαινε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Οι δύο νεαροί Βούλγαροι που είναι αδέρφια, ηλικίας 19 και 23 ετών, με τον συνήγορό τους Κωνσταντίνο Κότσιφα, έχουν ζητήσει μέχρι και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να αποδείξουν μέσα από τα στίγματα των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας πως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα αλλά και γενικότερα τη συγκεκριμένη ημέρα στον Πύργο και δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση!

Ο 14χρονος που κατήγγειλε την σε βάρος του απόπειρα αρπαγής, είναι το μοναδικό πρόσωπο που καταγγέλλει το γεγονός και δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη μαρτυρία, αλλά και στοιχεία όπως κινήσεις καταγεγραμμένες σε κάμερες ασφαλείας σύμφωνα με το ilialive.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων, το μαύρο βαν με κάθε λεπτομέρεια ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησε στους δύο Βούλγαρους. Ο 14χρονος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναγνώρισε τον άνθρωπο που καθόταν στο τιμόνι του βαν, τον 19χρονο Βούλγαρο, όταν τα δύο αδέρφια προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Κότσιφας από την Αμαλιάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η υπερασπιστική μας γραμμή, συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει καμία φυσική παρουσία κατά το χρόνο τέλεσης στο συγκεκριμένο σημείο, οι εντολείς μου βρίσκονταν όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα σε σπίτι στο οποίο μισθώνουν. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία.

Τα αδέρφια έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν για την Τρίτη στις 9.00 το πρωί. Τότε, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους “θα παρουσιάσουμε, έγγραφα, μάρτυρες αλλά και όπως έχουμε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα στίγματα των κυψελών της κινητής τηλεφωνίας από τα οποία θα προκύψει ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία των συγκεκριμένων προσώπων στο σημείο, όπως επίσης και κάθε στοιχείο μπορεί να συντελέσει στην διαπίστωση εάν βρίσκονταν στον Πύργο τα συγκεκριμένα άτομα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ή όχι”.

Και ο δικηγόρος κατέληξε: “Η πλήρης άρνηση της κατηγορίας είναι η υπερασπιστική μας θέση, δεν θέλω να επισέλθω σε συγκεκριμένα περιστατικά της δικογραφίας τα οποία αποτελούν μέχρι στιγμή ζητήματα τα οποία δεν μπορεί δικονομικά να αποκαλυφθούν, όμως θεωρώ ότι οι εντολείς μου διατείνονται ορθώς αυτά που αναφέρουν, διότι θα προκύψει από μάρτυρες και έγραφα ότι πραγματικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν είχαν καμία σχέση με το αποδιδόμενο αδίκημα”.

Πηγή: ilialive

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του 14χρονου, ο οποίος παραλίγο να πέσει θύμα αρπαγής στον Πύργο.

Όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, δύο αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία που έγινε ότι επιχείρησαν να αρπάξουν το παιδί. Το περιστατικό καταγγέλλεται πως συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως κατήγγειλε ο ανήλικος, ενώ κινείτο πεζός στην περιοχή του Πύργου, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα. Ο 14χρονος, ευτυχώς, δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς τους. Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στον ΑΝΤ1 για την περιπέτεια του γιου του.

«Πήγαινε ο μικρός στο φροντιστήριο και τον σταματάει ένα αυτοκίνητο και του είπε να τον φέρει στο σπίτι. Του είπε να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Έχουμε αμάξι του λέει να σε πάμε στο σπίτι. Και ο γιος μου επειδή ήταν κοντά το φροντιστήριο και μόλις είχε φύγει από το σπίτι δεν είχε ούτε δύο λεπτά. Κατάλαβε ότι κάτι γίνεται, και του λέει ο γιος μου πάω στο φροντιστήριο, τώρα έφυγα από το σπίτι. Και το παιδί είπε θα μπω μόνος μου, και του ανοίγει την πόρτα και το παιδί το έβαλε στο τρέξιμο έφυγε. Πήγε μέσα στο φροντιστήριο και το είπε στην κυρία του και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, γιατί δούλευα εγώ» περιγράφει ο πατέρας.

«Είναι λίγο ταραγμένος αλλά εντάξει. Δεν θέλω να τον πιέσω και δεν τον έχω ρωτήσει για τους άνδρες στο βαν» πρόσθεσε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE