ΓΣΕΕ: Τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά μάχες στους χώρους εργασίας

Η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά δύσκολες και άνισες μάχες στους χώρους εργασίας μέσα σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και εκτεταμένης εργοδοτικής παραβατικότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Εκτίθεται όποιος εκμεταλλεύεται τη δύναμη του Μέσου που υπηρετεί όταν, με κλειστά τα μάτια σε χιλιάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας (όχι μόνο ιδιωτών εργοδοτών, αλλά και του Κράτους), τελικά καταφέρνει να σπιλώσει τους εργατικούς αγώνες ρίχνοντας λάσπη για τη δήθεν μη τοποθέτηση της ΓΣΕΕ για το περιστατικό χυδαίας προσβολής της προσωπικότητας των εργαζομένων.
Είναι προφανές επίσης ότι παραβιάζει ανοιχτές πόρτες, όταν ψάχνει εναγωνίως να λιβελογραφήσει για τη ΓΣΕΕ, ανακατεύοντας την εργασιακή ζούγκλα μιας επιχείρησης, αναδεικνύοντας τον παράδεισο μιας άλλης.
Προφανώς «ξέχασε» σωρεία καταγγελιών για τη μη λήψη μέτρων για τις συνθήκες δουλείας στα χωράφια, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις δομές του προσφυγικού, οι όμηροι εργολαβικοί εργαζόμενοι, οι διανομείς που είναι εκτεθειμένοι στην έλλειψη ρητού πλαισίου για την εργασία τους και χάνονται στους δρόμους, τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις, οι παρενοχλήσεις που έχουμε φέρει στη δημοσιότητα.
Δηλώνουμε ότι η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα δεν «ξεχνούμε» τη δική μας υποχρέωση να μείνει η εργασιακή ζούγκλα στη δημοσιότητα, όχι για να «κάνουμε το κομμάτι μας», αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ.
Οι νίκες συλλογικής δράσης, απεργιακών αγώνων, δικαστικών αποφάσεων, καταγγελιών στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, όπως και οι αντεργατικές αποφάσεις, οι συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις, οι απειλές και οι παρεμβάσεις για την καταστολή της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα και θα αποτελέσουν οδηγό των αποφάσεων δράσης των συνδικάτων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ τις επόμενες ημέρες.
Η λάσπη θα επιστραφεί σε όποιον την ρίχνει, γιατί οι αγώνες των εργαζομένων είναι καθημερινοί και δεν χρειάζονται γραφεία τύπου για να επιβεβαιωθούν.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE