Νέα κινητοποίηση φοιτητών για τον Κουφοντίνα

Την Δευτέρα 01/03 ο Φοιτητικός Σύλλογος Βιολογικού καλεί σε κινητοποίηση στη πλατεία Γεωργίου στις 11.30 στεκόμενος αλληλέγγυος στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα.

Το κάλεσμα:

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού) εδώ και 5 ημέρες, οι ώρες λιγοστεύουν και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο... Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Πρόκειται για μια εκδικητική, κυνική και εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, πλευρά της συνολικής αντιδημοκρατικής και ολοκληρωτικού χαρακτήρα πολιτικής σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που εκφράζεται με ιδιαίτερη βιαιότητα απέναντι στους κρατούμενους.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έγινε ακόμα πιο άκαμπτη, καθώς οι πιο διαλλακτικές φωνές που είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα περί «κράτους δικαίου που ισχύει για όλους» μαζεύτηκαν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ντόρα Μπακογιάννη. Η ΝΔ, διά διαρροών αλλά και διά στόματος Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών για τη σκληρή γραμμή που θα ακολουθήσει, όπως άλλωστε σε όλα τα πεδία, μέχρι τέλους. Εκτός από τις κινηματικές, οι θεσμικές και οι κοινοβουλευτικές πιέσεις δυναμώνουν, ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει και να εφαρμόσει τον νόμο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE