Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Σωματείου μας με την νέα  Διοίκηση, Διοικητή και Αν. Διοικητή. Μια συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του νέου Διοικητή  και στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Σ' αυτήν μας την συνάντηση, αφού ενημερωθήκαμε από τον νέο Διοικητή για τις πρώτες του κινήσεις, τις οποίες βρήκαμε αρκετά προχωρημένες, προχωρήσαμε στην ενημέρωση τους για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζομένων σ' αυτό, καθώς επίσης και τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας, καταθέτοντας τους παράλληλα το συννημμενο, εφ όλης σχεδόν της ύλης, 17σέλιδο υπόμνημα μας. Ένα υπόμνημα-απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, που συγκλήθηκε γι αυτόν τον σκοπό  σήμερα το πρωί, λίγο πριν την προαναφερόμενη συνάντηση μας.

 

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με ΕΝΙΑΙΟ - ΣΥΝΕΧΕΣ ωράριο (8πμ-6μμ),
το ΣΑΒΒΑΤΟ με ΕΝΙΑΙΟ - ΣΥΝΕΧΕΣ ωράριο (8πμ-3μμ),
και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ θα υπάρχει ένα κατάστημα Βουλκανιζατέρ ανοιχτό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2019
από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι

θα εφημερεύει το ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ:
ΓΚΟΥTΖΟΥΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 
Δημοκρατίας & Αρακύνθου 2,
2610525434

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Π  «Ο Άγιος Ανδρέας» διοργανώνει  εθελοντική αιμοδοσία:
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ την Κυριακή  26/01/2020 από 9:00-13:30.
Καλούνται οι φίλοι αιμοδότες αλλά και όσοι  αισθάνονται την ανάγκη της      εθελοντικής   προσφοράς προς τον άγνωστο συνάνθρωπο μας που έχει   ανάγκη, να προσέλθουν άφοβα στις  αιμοδοσίες  του Συλλόγου.
«Έλα και εσύ μαζί μας σε μια έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
        «Με μια μόνο αιμοδοσία σου μπορείς να σώσεις τρεις ζωές»

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Πατρών & Προαστίων έχει συγκαλέσει για την ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6 το απόγευμα την ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα γίνει στην αίθουσα της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α, Αράτου 21, 1ος όροφος.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη πλέον για τα μέλη, εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.

Η παρουσία όλων των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - ΜΕΛΩΝ του συλλόγου κρίνεται απαραίτητη, αφού, αφενός στη συνέλευση θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα τρέχοντα κλαδικά θέματα, αφετέρου θα παρθούν αποφάσεις για σοβαρά θέματα.

  

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, στο λαό της πόλης μας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση – κινητοποίηση στις 6 Φλεβάρη έξω από τα δικαστήρια. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη νοθεία και την απάτη της ομάδας Καραγεωργόπουλου – Νικολάου. 

 

Στις 6 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η προσφυγή της συγκεκριμένης ομάδας ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που προέκυψε μέσα από μαζικές διαδικασίες τον Ιούνη του 2018. 

 

Είναι αυτοί που κρατούσαν για χρόνια το ΕΚΠ με νοθείες και ψεύτικες αρχαιρεσίες, με σωματεία φαντάσματα. Δεν βρέθηκαν σε κανένα αγώνα και ανησυχία της εργατικής τάξης, δεν οργάνωσαν κανένα αγώνα, δεν μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Έβαλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης για να περάσουν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν όλα τα αντεργατικά μέτρα. 

 

Είναι αυτοί που επικαλούνται και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ενώ καθημερινά παρανομούν για να διατηρούν τις καρέκλες τους και το μισθό τους. Είναι αυτοί που συνεχίζουν με παρατυπίες να κρατούν εγκλωβισμένους εργαζόμενους σε σωματεία μηχανισμούς, υποταγμένα στα «θέλω» των εργοδοτών. Είναι η συγκεκριμένη ομάδα, που πλαστογραφούσε έγγραφα και υπέγραφε σαν Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας τον Σεπτέμβρη του 2018, ενώ είχε προκύψει, μέσα από αρχαιρεσίες, νέα Διοίκηση του ΕΚΠ από τον Ιούνη του 2018. 

 

Αυτοί που, σήμερα, συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια τη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, είναι αυτοί που παρανόμως συμμετείχαν (η πρώην πρόεδρος Νικολάου Σταυρούλα) σε επιτροπές του ΙΚΑ ενώ ήταν συνταξιούχοι και που ενώ σωστά η διοίκηση του ΙΚΑ τους πέταξε έξω, μέχρι σήμερα δεν έχει απαιτήσει να επιστραφούν πίσω όλα αυτά τα χρήματα που παρανόμως έπαιρναν σαν αποζημίωση. Είναι αυτοί που προσπαθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν σε επιτροπές, όπως αυτή του ΟΑΕΔ σαν «εκπρόσωποι των εργαζομένων». Το ακούσαμε και αυτό!!!  

 

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων για τα καμώματα και τις παρανομίες της συγκεκριμένης ομάδας. Οι εργαζόμενοι στην πόλη μας τους ξέρουν πολύ καλά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους. Δεν τους χρειάζεται αυτούς το κίνημα και τα σωματεία, δεν είναι με το δικό μας μέρος, δεν έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.

 

Οι εργαζόμενοι σήμερα, χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις. 

 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Αυτοί είναι και οι εγγυητές για να συνεχίσει το ΕΚΠ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.  Που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους εργάτες, δε θα ξεπουλά τα δικαιώματά τους, όπως έκανε η ομάδα Νικολάου – Καραγεωργόπουλου τόσα χρόνια.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE