Αναγνωστοπούλου: Είναι μια καλή επιλογή η κυρία Σακελλαροπούλου

Ως «καλή επιλογή» σχολίασε την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ωστόσο εξέφρασε απορία «γιατί δεν προτάθηκε ξανά ο Προκόπης Παυλόπουλος».

«Δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε με την έννοια ότι είχε ακουστεί το όνομά της. Είναι μια καλή επιλογή η κυρία Σακελλαροπούλου, να θυμίσω ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε με ομόφωνη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θεωρούμε ότι είναι μια καλή επιλογή, βέβαια θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος. Δεν μπήκαμε σε καμία προεδρολογία ούτε ονοματολογία. Σεβαστήκαμε τον θεσμό, έτσι κάνουμε και τώρα με κριτήριο τον σεβασμό στον θεσμό και ότι η χώρα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα για να αναλωθούμε σε προεδρολογία ή συγκρούσεις που δεν έχουν νόημα…», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

«Προφανώς είναι εσωκομματικά τα προβλήματα» - είπε - «από την μια πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς, από την άλλη ο Βαγγέλης Βενιζέλος, γι’ αυτό δεν τον στήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», εκτίμησε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφερόμενη στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, διατύπωση άλλη μία απορία: «Γιατί ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συναινεί για την επανασύσταση του Υπουργείου;».

Συγκεκριμένα, δήλωσε για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει την απόφαση του καλοκαιριού:

«Μετά από έξι μήνες η Κυβέρνηση απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ήταν έτοιμη για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, αλλά εγκλωβισμένη όπως ήταν σε ιδεοληψίες, εσωκομματικές κόντρες, ακροδεξιές και ρατσιστικές κορώνες, κατάργησε το Υπουργείο και προσπάθησε να λύσει ένα πολύπλοκο ζήτημα με πολλές πτυχές, μεταφέροντάς το στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θεώρησε ότι θα το λύσει με πυγμή και τίποτε άλλο. Έξι μήνες μετά επανήλθε σε αυτό που του λέγαμε, σε αυτό που λένε οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Να μας εξηγήσει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης γιατί και ο ίδιος συναινεί για την επανασύσταση του Υπουργείου. Ήταν αστειότητες όλα αυτές και επικίνδυνα γιατί αποδείκνυαν ότι δεν έχουνε ιδέα πόσο πολύπλοκο ζήτημα είναι».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE