Το φίδι δεν θα σταματήσει ποτέ να αναπαράγεται…

 

Ιστορική μέρα για την Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη σήμερα, με την ενοχή των πολιτικών στελεχών και τ. βουλευτών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρώτος βαθμός βέβαια και πολλά νομικά θέματα σε εκκρεμότητα για το εφετείο και ενδεχομένως το ακυρωτικό.

Προφανώς σε τέτοιες ιστορικές πολιτικές δίκες, όπως ήταν και της Χούντας, του 1989 αλλά και της 17 Νοέμβρη, το αποτέλεσμα (αν ήταν ορθό η λάθος θα το κρίνει η ιστορία) το επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό οι εκάστοτε «νικητές».

Και σήμερα και μάλιστα πριν τη σημερινή απόφαση, ο νικητής είναι η Δημοκρατία μας, με όλα τα κακά και άσχημα της και κυρίως ο δημοκρατικός λαός της χώρας μας, που παρά την παραπλάνηση του (κάποτε την ακολουθούσε το 8%) κατάφερε να εξοβελίσει το εγκληματικό αυτό μόρφωμα, εκτός πολιτικής και βουλής.

Δυστυχώς, όπως συνήθως συμβαίνει, ειδικά στην Ελλάδα και για τούτο το αποτέλεσμα, χρειάστηκε και πάλι ανθρωποθυσία (του Παύλου Φύσσα), αλλά και η έμμεση τότε (2013) απειλή του Χάνες Σβόμποντα για την Ελληνική προεδρία στην ΕΕ.

Anyway, θα μου πείτε, το αποτέλεσμα μετράει και τα αποτελέσματα του τεστ της κοινωνίας, σήμερα τουλάχιστον, είναι αρνητικά για φασισμό…

Δεν έχουμε κάνει όμως τεστ αντισωμάτων, να μετρήσουμε τις αντοχές μας σ' αυτό το φαινόμενο-βακτήριο, που πάντα (με διάφορα φορτία) θα υπάρχει μέσα σε κάθε κοινωνία.

Υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, στη δουλειά μας, στην εκπαίδευση, στη συμπεριφορά μας, υπάρχει μέσα στην αδυναμία ανεκτικότητας, στο φόβο του νέου του διαφορετικού, του μετανάστη, της νέας γενιάς, του ομοφυλόφιλου και περιμένει…

Περιμένει πάλι μια κατάλληλη ευκαιρία, μια οικονομική ή κοινωνική κρίση, ένα μεγάλο φόβο, μια συνειδητή ή μη εκχώρηση της ελευθερίας μας για να ανθίσει ξανά, με ίδιο η παρεμφερές προσωπείο.

Μένουμε σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση, ο αγώνας αυτός (και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε) δεν σταματά ποτέ, αφού το φίδι δεν θα σταματήσει ποτέ να αναπαράγεται…

* Ο Βαγγέλης Γκιγκιλίνης είναι δικηγόρος, γενικός γραμματέας της Ενωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE